BLOGG: Vilken helg

På lördagen var skyddsgänget ute i Fulltofta skogarna, närmare bestämt Råttefällan. Vi körde sök och uppletande. Vi hade ett riktigt bra hundväder. Mulet, omkring 20 grader i luften. Men väldigt lite vind. Vi körde ovallat i sökrutan. Jag och Ztorm var först ut. 3 figgar var utplacerade. En låg i en tunna. Detta var helt nytt för Ztorm. Det skulle bli intressant och se hur han agerade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Övriga 2 figuranter var halvdolda. Jag hade planerat sökträningen in i minsta detalj denna dag. Jag skulle vara väldigt noga på stigen, framförallt hur jag agerade på denna. Vårt upplägg gick helt ut på att få fina framåtslag i rutan.

Jag skickade iväg honom, rakt igenom riktigt tät växlighet. Till min stora glädje vek han inte en tum från riktningen han fått. Han for rakt igenom. Ganska snart hör vi hur han skallmarkerade ute i skogen. Jag gick ut och anslöt till honom.

Han hade hittat en människa i en tunna. Enligt figuranten hade han försökt komma in i tunnan. Så figgen fick hålla emot rejält! Kanske inte så bra? Men jag var trots detta mycket nöjd.Vi transporterade in figuranten till stigen. Sedan fortsatte skickandet av Ztorm. Figgarna var placerade så att vi skulle få lite tomslag längs med mittstigen. Stigen var drygt 200 meter. Ztorm jobbade kanon fint. Ett vägvinnande arbete. Vi hade inga bakåtslag. Samtliga skick var skolboksmässiga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En annan sak som jag var väldigt nöjd med var att båda de sista figgarna tog han när jag hade kallat honom emot mig på stigen. Enligt figuranterna hade han omedelbart vänt emot stigen när jag påtalade uppmärksamhet. Näsan var ändå påkopplad.

Det kändes förbannat trevligt. Han hade skött sig fint ute hos figgarna. Men hade petat på dem med tassen. Allt är relativt. Jag får jobba på denna detalj. Vi diskuterade lite olika upplägg för detta.

Samtliga ekipage hade ett riktigt bra sökarbete denna dag. Det bara flöt på. Det fanns egentligen inte så mycket att diskutera. Vi tog en snabb fika. Sedan körde vi igång uppletandet. Vi körde i full ruta. 4 föremål var utlagda.

Alla körde på föremål som tillhörde någon annan. Förarna befattade sig inte med något föremål, som deras hund skulle leta upp. Vi hade mobiltefefoner, armbandsur, en plånbok och små saker som liknade en ödla, och en groda. De två sistnämnda har Ztorm haft problem med tidigare. Så jag ville köra på dessa, denna dag. Han har varit framme vid dessa, men ej tagit upp dessa? Idag tog han dem. och avlämnade dessa fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För övrigt gjorde samtliga ekipage ett gediget jobb. Hela passet bara flöt på utan olika intermezzon.

Idag har jag varit ute och lagt spår till Ztorm. Vi körde även ett uppletande. Jag trampade ett spår som var cirka 750 meter. 5 apporter plus slutet. liggtiden var 1 1/2 timme. När jag precis trampat klart, så jag hur folk var ute och sprang i markerna.

Efter ett tag så kom några barn och frågade vad jag höll på med. Jag och Ztorm hade påbörjat uppletandet. Det så förmodligen konstigt ut? för den oinvigde. Jag förklarade vad vi gjorde med Ztorm kom in med det ena föremålet efter det andra.

Det började komma rätt mycket folk, som stannade och tittade på. Det pågick tydligen något som heter ”ordjakten” i skogarna runt Naturcentrum i Fulltofta. Det var anledningen till att det sprang människor överallt. Ztorm och jag träffade på en hel del folk på spåret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ztorm spårade utan att ta notis om alla människor. Han fick verkligen jobba. Här var många förledningsspår. Och människor som tjoade och tjimmade i hans omedelbara närhet.

Han tog spåret mycket fint. Han var tvungen att analysera väldigt mycket, och sortera ut vittringen. Vi kom till slutet med samtliga pinnar. Jag var såklart väldig nöjd med honom, och hur han presterat trots alla störningar!

I morgon blir det lydnad och skydd på klubben. Vi kommer förmodligen bestämma vad vi ska visa upp nästa helg också.

Gruppen är inbjuden att hålla en skyddshund uppvisning på Huarödsdagen nästa lördag den 24/8. Det ska bli riktigt roligt. Min förhoppning är att vi kanske kan få med oss någon av våra unga vovvar i gruppen också, och visa upp lite valp övningar. Annars blir det mest de lite mer rutinerade ekipagen som kommer att visa upp sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.