BLOGG: Förberedande möte

Igår träffades Ann Olsson och jag på Höör Brukshundklubb. Vi hade lite att gå igenom, vad det beträffar IPO och svenskskyddet. Vi har kallat samtliga träningsansvariga till möte den 11 september på Höör Brukshundklubb. Det är mycket saker som är på gång för dessa för dessa bruksgrenar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bland annat planeras en träningsfigurant utbildning, som förhoppningsvis kommer att komma i gång i oktober/november. Det finns ett stort sug för en sådan utbildning ute på klubbarna.

Dessutom är det på gång ett bredare samarbete mellan distrikten i söder. Även detta är en sak som kommer att hjälpa alla inblandade att planera tävlingar, utbildningar och så vidare. Detta och mycket mer kommer vi informera om på mötet den 11 september, klockan 19,00.

Vi passade även på att träna lite hund när vi ändå träffades. Ann hade med sig en mycket trevlig schäfertik. Ann ville bli kommenderad i lydnaden. Sagt och gjort.Ann bad mig att ha granskar ögonen på dem. På det stora hela såg det riktigt trevligt ut. Här var några små saker som jag tyckte att de skulle göra annorlunda. Vi testade och diskuterade om vart annat.Jag körde även ett pass med Ztorm. Han gick riktigt bra. Vi hade ett bra pass ihop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På kvällen hade jag bestämt med en av tävlingsledarna på klubben. Annika Jönsson ska kommendera lydnadsklass 3 på klubbens lydnadstävling den 1 september.

Vi gjorde iordning rutan sedan började Annika kommendera mig, utan hund. Mest så att vi skulle kunna avbryta mitt i momenten utan att det skulle gå ut över hunden.

Men detta kom helt på skam. Annika hade järnkoll. Hennes kommendering var klockren! Vi ska köra igenom 3:an en gång till innan tävlingsdagen. Allt för respekt, för de tävlande ekipagen.

Idag har jag varit ute med Tove och hennes hundar i Fulltofta. Vi gick spår till våra hundar. Jag kom dit lite tidigare än utsatt tid. Så jag började trampa Ztorms spår direkt. Det blev cirka 600 meter, 9 apporter plus slut. Jag hade lagt många vinklar i början av spåret. Liggtid 1 1/2 timme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ztorm fäste mycket fint i kärnan. Han for iväg i ett fint tempo, lagom drag i grejorna. Han gjorde ett mycket fint jobb. Det är förbannat trevligt att gå och hålla i linan när han spårar på detta viset.

Vi bommande 2 pinnar av någon anledning. Men jag tror att han hade fullt upp med själva spåret. Här var många olika markskiften. På ett ställe hade jag gått över en bro. Och vinklat direkt på andra sidan. Jag hade lagt en pinne mitt i denna vinkel.

Tove trampade till Pärlan. Det blev ungefär 450 meter, 3 apporter plus slutet. Liggtid cirka 1 timme. Pärlan gjorde ett klockrent spårarbete. det var vackert att titta på!

Hon fann samtliga föremål i spåret. Det har hänt en hel del i hennes utveckling. Tove lyckades att delegera ner ansvaret helt till Pärlan. Pärlan svarade med att jobba mycket fokuserat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi körde även uppletande. Vi trampade en full ruta. Jag och Ztorm körde på Toves saker. Jag såg att hon hade två bitar vattenslang. Av erfarenhet vet jag att Ztorm kan ha problem med sådana.

Så det fick bli dessa två, plus två mjukis djur. Ztorm sprang ut och hittade båda mjukis djuren snabbt och lätt. Han hittade även första slangen relativt lätt. Men den sista fick han jobba med ett tag. Det fina i kråksången är att han aldrig ger sig. Han fortsätter tills han hittat föremålen!

Även Pärlan gjorde ett mycket fint uppletande. Tove hade pekat ut 4 saker bland mina föremål som hon ville att jag skulle lägga ut i rutan. Däribland ett armbandsur. Pärlan for ut och letade snabbt och lätt reda på föremålen. Det enda som hon hade lite problem med var armbandsuret.

När hon hittade detta blev hon skit lycklig. Jag tror att hon inte riktigt satte ihop uppletandet, med ett sådant föremål. Trots att det har stark människovittring? Ikväll är det som vanligt träning med skyddsgruppen på klubben. Ztorm och jag har precis käkat middag. Och ligger i soffan och vilar oss i form till kvällens bravader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.