BLOGG: Nya tider

Vi har ändrat lite på klockslagen för våra träningar. Detta har resulterat i att vi kommer igång snabbt och lätt med träningspassen. Vi har infört något som skulle kunna liknas med flextid. För dem som har möjlighet startar träningen klockan 17,30. Sedan ramlar övriga in efter förmåga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I stället för att sitta och vänta på att alla ska vara på plats innan vi kör igång. Det innebär i praktiken att vi nästan får en timme extra i effektiv träningstid.

Vi var i princip full styrka igår på träningen. Ett ekipage saknades på grund av skada. Men i gengäld hade vi ett ekipage på besök i gruppen. När samtliga hade dykt upp, hade redan 3 ekipage kört igenom sin lydnad!

Vi kom i gång med skyddet strax efter klockan 19,00. Normalt brukar vi inte komma igång med detta förrän straxt efter klockan 20,00. Kvällarna blir väldigt sena.

Det är inte ovanligt att vi var klara vid ca 22,30. Det fungerar inte för de flesta i gruppen. Folk ska upp tidigt på morgnarna.igår var samtliga klara straxt innan klockan 21,00. Sedan hade vi vår sedvanliga genomgång av träningen i klubbhuset. Frågan är om vi kanske även ska dra ner på dessa genomgångar?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tycker personligen dessa är mycket viktiga. Dels för att summera kvällens övningar. Men framförallt hur vi gå vidare nästa pass! Vi kanske inte behöver gå igenom samtliga hundar och förare. Det kanske räcker att vi går igenom det som stuckit ut under kvällen?

Vi får se hur vi löser detta framöver. Men det är roligt och intressant att prova lite olika upplägg för träningspassen. Jag och Ztorm hade ett bra pass igår.

På lydnaden körde vi igenom en massa moment. Här finns såklart lite att slipa på. Men på det stora hela kändes det riktigt bra. På skyddet körde vi ett långt pass. Det blev övningar både i ärm och munkorgen. Jag är mycket nöjd även med detta pass!

Koncentrationen var hög på samtliga ekipage denna kväll. Alla gnuggade detaljer i sina övningar. Det är framförallt roligt att följa de unga hundarna i gruppen. De gör enorma framsteg hela tiden. I och för sig så är det mycket som händer i början av utbildningen. Det är ju helt naturligt.

Men det handlar om hur det händer. Utvecklingen är bra! Och de unga individerna tycker det är förbannat roligt att samarbeta med sina hussar och mattar. Det bådar gott för framtiden. Nu ska Ztorm och jag ut och spåra, och köra lite uppletande. Imorgon blir det sökträning i Fulltofta. Vilket ska bli mycket roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.