BLOGG: Regn, regn och åter regn

Jag hade stora planer för morgonen och förmiddagen igår. Jag hade tänkt åkt ut och tränat spår och uppletande med Ztorm. Men det blev inget av detta. Det kändes som om det var trevligare att vara inomhus. Det vräkte ner regn utomhus.  Framåt eftermiddagen hörde Eva Wallberg av sig. Hon ville träna lite skallmarkeringar och lydnad. Vi bestämde att hon skulle komma upp till Höör.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började med att köra skallmarkeringar med Hubba. Vi tittade lite på anslutningarna till Hubba. Han tenderar att titta efter sin matte när han skallat några gånger. Och då blir han tyst.

Vi ändrade lite på upplägget, och var noga med vilka signaler Eva skickade till sin hund. Han förstod i princip ögonblickligen vad som förväntades av honom. Han slutade med att hålla koll på sin matte och hade kanon fina skallmarkeringar.

Vi ändrade på hans förväntan att matte skulle släcka ner honom ute hos figuranten. Han är i grunden väldigt lättskallad. Men har fått för sig att övningen är slut, så fort han funnit någon i terrängen.

Vi körde även lydnad. Jag började med Ztorm. Vi hjälptes åt med kommendering. Ztorm och jag hade ett bra pass. Jag höll på med lite detaljer i språng marsch. Där han tenderar att falla fram en bit i positionen. Vi slipade även hel del på hoppet, och stegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är roligt att träna just nu. Jag tycker om att hålla på med detaljer i momenten. Lite finslipning och justeringar är vår melodi förnärvarande!

Sedan plockade Eva ut sin unga malinois tik, Ebba. Ebba var het som en AGA spis när hon kom ut. Eva fick dränera henne på en hel del energi innan hon hamnade i balans. De ägnade sig mycket åt positions övningar.

Det är roligt att titta på lilla Ebba. Hon tycker det är väldigt roligt att träna. Så pass roligt att hon vägrar att lämna planen efter sitt pass. Hon vill bara fortsätta att jobba. Ett angenämt problem!

Sedan blev det Hubbas tur. Vi tittade lite på krypet bland annat. Jag hade några synpunkter på vilket tryck Eva lade på honom i krypet. Hubba känner sig stressad i momentet. Vilket går ut över kvaliteten på utförandet.

Eva ändrade lite på vissa saker. Hubba blev direkt mycket lugnare. Eva slutade när Hubba kröp som allra bäst. Det ska bli roligt och se hur han tagit till sig dessa övningar, nästa gång vi tränar?

Nu sitter jag och planerar kvällens träning. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, vad jag ska köra med Ztorm. Men den som lever får se. Det har blivit klart med vår skyddsuppvisning på Huaröds dagen, lördagen den 24 augusti. Det ska bli riktigt roligt. Vad jag har förstått brukar det komma mycket folk till denna dag. Vi får sätta ihop ett trevligt program tills dess.

2 reaktioner på ”BLOGG: Regn, regn och åter regn”

  1. Åter tack för hjälpen igår, kul att se att Hubba växer i skallet. Ebba var nog lite slut i rutan för hon sov så gott på rygg resten av kvällen haha.
    Hoppas du mår lite bättre idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.