BLOGG: Hundväder

Igår kom det efterlängtade regnet. Det var faktiskt riktigt skönt utomhus. Det låg åska i luften. Framåt eftermiddagen kändes det nästan som om syret i luften tog slut. Martin Sjölin och Zting, kom på besök. Vi började kvällen med lydnad. Jag och Ztorm hade ett kanon pass. Han gick som en liten solstråle. Vi blev kommenderade på lydnaden. Och till min stora glädje lyssnade han inte överhuvudtaget på tävlingsledaren. Vi var i vår egen bubbla. Det är en förbannat trevlig känsla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var mycket folk på plats. Så vi delade upp oss i två grupper. Där samtliga hjälptes åt. Vi fick bra snurr på träningen. Vi fortsatte på inslagen bana även på skyddet. På detta sätt fick vi bra med störningar i närheten av varandra.

Vissa ekipage fick lite problem med koncentrationen, när det rådde full aktivitet 15 meter ifrån dem. Här var några hundar som blev sugna på att hjälpa grannen, med att ta fatt i figuranterna. Förarna fick jobba ordentlig för att få sina hundar in i bubblan.

Jag körde mycket kontrollydnad med Ztorm. Figuranten hade fått i uppgift att provesera fram felbeteenden. Martin var den som fått denna uppgift. Hans beteende var väldigt utmanande för Ztorm. Bitvis betedde han sig som en försöksutskriven. Men till min stora glädje fick vi inte några felbeteenden. Ztorm höll den röda tråden hela tiden, rakt igenom hela passet.

Det är roligt att se att det kopplar så rätt för Ztorm. När det väl blev läge för att ta bett, så kommer han, som om han var skjuten ur en kanon. Vi traskade även en hel del ärmtransporter, även dessa med stora retningar för Ztorm. Även dessa skötte han mycket bra. Vi hade ett riktigt bra pass ihop. Både Ztorm och jag var mycket nöjda med händelse utvecklingen under kvällen. Han fick många tillfällen till att göra fel. Det var helt enkelt ett kanon pass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.