BLOGG: En ny bekantskap

Idag fick jag äran att träffa en riktigt trevlig malinois, och dennas förare. Vi skulle ha lite enskild träning på klubben. Bo som föraren heter, hade inte några större problem. Men ville ha en utomståendes åsikt om det mesta egentligen. Vi började med att sätta oss ner och prata lite hund i allmänhet, Och hans hund i synnerhet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plex är en malle på omkring 1 1/2 år. Det är fullt tryck i honom. Bosse och Plex tränar mycket. De håller på med främst spår och sök. Men har siktet inställt på att böra träna skydd framöver. Plex gav ett väldigt fint intryck på mig.

Han är i och för sig i slyngelåldern, med allt det för med sig. Medan vi pratade bildade jag mig en uppfattning om vad man eventuellt kunde förvänta sig, när vi körde igång träningen. Plex var väldigt utåtriktad. Och stördes relativt lätt ut.

Jag bad Bosse och Plex att gå lite linförighet. Det såg riktigt trevligt ut. Här var några saker som jag tyckte att Bosse behöver tänka på. Fotkommandot betydde inte kontakt. Det betydde aktivitet/rörelse. Vi diskuterade detta lite. Och Bosse testade med Plex. Vi ganska snart en hund som började söka kontakt spontant. Vi pratade om signaler, kropphållning och belöningssystem.

Vi förde in vissa saker som var lite nytt för Plex. Men det fick avsedd verkan. Bosse och Plex jobbade som ett team helt plötsligt. Där ledarskapet bara smög sig på. Plex blev mer fokuserad på att det var hans jobb att hålla kontakten. Bosse delegerade ner mycket ansvar till hunden. Hunden svarade med att jag förstår. Jag är på hugget!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tror att Plex såg en ledare som var rättvis, förtroendeingivande och sist men inte minst värdig! Det blev ett roligt pass med mycket prat om allt möjligt i hundvärlden. Bosse och Plex ska träna själv i hemmet ett par veckor, innan vi ses nästa gång.

Jag hann med ett lydnadspass med Ztorm innan Bosse dök upp på klubben. Ztorm var lite slö i värmen. Men jobbade på, med full belåtenhet.

Imorgon är det bygg dag på klubben. Då ska vi dit och vara i vägen för dem som kan det här med att bygga. Vi har kommit långt med byggandet. Och en sak är säker, det är inte min förtjänst.

Jag gör så gott jag kan. Men det är förbannat roligt att så många ställer upp och hjälper till. Procentuellt är det ungefär 10 procent av medlemmarna som dyker upp , och snickrar och målar på sin fritid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.