BLOGG: Hemma i tid

På träningen ikväll körde vi ett relativt kort lydnadspass. Det gällde för samtliga. Vi kände att vi hade mycket tid på oss denna kväll. Vi var bara fyra ekipage som tränade. Ett avstod på grund av en hälta hos hunden. Jag och Ztorm var först ut. Jag körde fritt följ, hopp och krypet. Ztorm kändes riktigt fin denna kväll. Vi hade ett koncentrerat pass ihop. Vi fick till det riktigt bra ihop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På skyddet körde vi enbart transporter i ärm. Vi började detta pass med kontroll lydnad. Jag ställde höga krav på honom. Men till min stora glädje var han med i matchen fullt ut. Jag kunde i princip ägna detta avsnitt, till rena belöningsövningar!

Dagen har jag ägnat stor del åt administration av fixa med figurantuppdrag till våra figgar i distriktet. Det blir lite pusslande och ringande, fram och tillbaka. Det hela löste sig till full belåtenhet!

Vi fick även våra tävlingar för 2014, från distriktet. Jag lade in dessa på SBK -Tävling. Nytt till nästa år är att Höör brukshundklubb kommer att anordna en skyddshundtävling alla klasser på påskdagen, den 20 april. Lägg detta datum på minnet, alla skyddshund ekipage.Vi får verkligen hoppas att vintern blir kort nästa år. Förra ville aldrig ta slut, kändes det som? Sammanlagt kommer Höör brukshundklubb ha 6 stycken tävlingar 2014.

Vår första kommer vi ha i början av april. Eller närmare bestämt den 5 och 6 april. Spår högre och lägre klass. Våren kommer att vara tuff för samtliga funktionärer på klubben, under april-1 maj. Då ska vi ha lydnad 1-elit. Sedan är det lugnt enda till september, då blir det lydnad 1-elit igen. Tävlingssäsongen kommer att avslutas med lägreklass patrullhund.

Imorgon kommer jag att åka på möte i Bruks och lydnadsgruppen i Skåne Distriktet. Det ska bli både roligt och intressant. På onsdag är det ordinarie styrelsemöte på klubben. Även detta är första styrelsemötet efter semestrarna. Det märks att brukshundklubben börjar dra igång på allvar igen, efter sommarsemestrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.