BLOGG: Träningen på torsdagen

Vi hade ett kanon pass igår. Samtliga hundar och förare var på hugget. Det var en lagom temperatur utomhus. Vi delade upp oss i två grupper. Där varje grupp hjälpte varandra med lydnaden. Vi var mycket folk på plats. Så vi var så illa tvungna att dela på oss. Däremot på skyddet slog vi ihop grupperna igen. Jag körde bara munkorgsövningar med Ztorm detta pass. Han gjorde ett gediget pass. Jag var mycket nöjd. Jag hade fått ut vad jag tänkt ut på förhand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag har jag varit iväg på något som är helt nytt för mig. Tollare klubben har ett jätte event i Höör-trakten. Jag började med att åka ut till Bosarpsjön, för att titta på deras jaktprov. Det var väldigt intressant att se dessa Tollare och deras förare utföra en rad olika moment.

Jag började förstå vad som kännetecknar en bra Tollare. Det var inte lätta förhållande. Solen stekte, och det var knappt någon vind. Flera ekipage fick stora problem att lösa sina uppgifter. Men emellanåt kom det in ekipage som visade hur det skulle gå till.

Jag hade Ztorm med mig. Han ville hjälpa alla tävlande hundar att apportera in fåglar från sjön. Det hade varit en syn om han hade dragit ner i vattnet och hjälpt till.Vi fick se många riktigt genomarbetade ekipage. På eftermiddagen åkte jag till Backagården utanför Höör. Här ligger navet för hela eventet. När Ztorm och jag kom dit, skulle precis agilityn dra igång. Så vi satte oss ner och tittade på alla duktiga ekipage!

Ett ekipage fastnade jag speciellt för. Det var en tjej som tävlade med en riktigt gammal tik. Det fina i sammanhanget var att tjejen tog en sån hänsyn till sin hund. Det gick inte så snabbt längre. Men den gamla tiken älskade att få vara ute i hetluften. De tog sig igenom banan, och fick dagens största applåd!

Jag satt precis där hundarna gick i mål. Jag kunde så ungdomen i ögonen, på den gamla tiken. Hon kände sig ung och stark! I morgon fortsätter eventet. Jag har dålig koll på programmet, Men jag vet att det kommer bli lydnad vid Backagården, Höör. Jag kan verkligen rekommendera ett besök. Det är fler än 300 Tollare på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.