BLOGG: Det blev en heldag

igår var gruppen uppe i Fulltofta skogarna och körde sök. Vi förstod ganska snart att det skulle bli tuffa förutsättningar för våra hundar. Svetten började drypa av oss, redan när vi vallade rutan. Det var kvavt och en smetig värme. Så vi kortade in stigen till cirka 200 meter. Jag hade lagt upp planerna för dagens övningar med Ztorm. Mitt huvudmål med dagen var att träna system. Jag bad Åsa att gå med mig på stigen, för att ge mig kritik och tips & råd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Figgarna hade blivit utplacerade utan min vetskap. De var tre stycken till antalet. Jag blev framkallad till stigen. Sedan körde vi igång söket. Ztorm gick som ett jehu genom rutan. Jag undrade hur länge han skulle orka i detta tempot. Men han hade inga problem med detta. Motivationen att finna figuranterna är mycket stor. Han bara tuggar på i sitt tempo.

Vi fick träff redan på andra skicket. Han skötte sig fint ute i legan. Han hade tydligen lagt en tass på figuranten. I min värld är detta riktigt bra! Det har hänt att han varit på figgarna mer rejält. Men detta beteende verkar vara borta. De sista 3-5 månaderna har inte detta hänt? Peppar, Peppar ta i trä!

Han ligger i en trevlig förväntan när jag ansluter mig till honom ute i legan.Vi transporterade in figgen. Sedan började jag skicka igen. Åsa var på mig som en hök! om mitt sätt att agera på stigen. Det är skönt att träningskompisarna tar ens träning på allvar, och hjälper en i alla lägen. Jag är mycket tacksam för detta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har en tendens att bli väldigt nyfiken på hur Ztorm jobbar ute i rutan. Detta går ut över min planering för nästa skick. Åsa försöker få mig att tänka åtminstone ett skick vidare hela tiden.

Ztorm fick en tuff uppgift denna dag. Det blev många tomskick innan han fick träff igen. De två återstående figgarna låg på näst sista, och sista skicket. Jag tror att det blev någonstans mellan 8-10 tomskick. Så många tomskick har Ztorm aldrig gått förut.

Men jag är väldigt nöjd med hur han löste detta. Han bara tuggar på! Han går fint ut på djupet i rutan. Emellanåt slår han tillbaka i rutan. Vid ett tillfälle skickade jag honom på en stig inne i skogen. Denna stig ledde ända tillbaka till platsen där vi parkerat våra bilar. En av de andra träningskamraterna höll på att värma sin hund.

Och helt plötsligt hade Ztorm svept förbi, och fortsatt vidare i på stigen vi skickade ifrån. Det förklarade varför han dök upp där han gjorde. Men vi visste inte detta då? Cia berättade detta för oss när vi var klara. Ztorm jobbade som en gnu. Jag var mycket nöjd med hur han löste uppgiften i det klibbiga vädret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi körde även uppletande lite senare på dagen. Vi hade detta i en full ruta. fyra föremål lades ut. Ztorm var först ut och köra. Han gjorde ett mycket fint uppletande. Han letar snabbt och lätt reda på föremålen. Han går dit jag skickar honom.

Det ända som man kan ha någon synpunkt på är att Ztorm tuggar på föremålen vid avlämningen. Det är precis vid mig detta börjar. Men jag håller på med motåtgärder för detta. Det blir stadigt bättre.

Jag och Ztorm hade en kanon dag i skogen. Han imponerar på mig, min lilla kämpe! Idag har jag bestämt med Magnus och Tove. Vi ska åka ut och lägga spår till hundarna. Det kommer bli ytterligare en varm och klibbig dag. Men det ska bli riktigt roligt att spåra lite! Förmodligen blir det Revinge, eller eventuellt Vomb. Den som lever får se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.