BLOGG: Mycket folk på träningen

Vi hade besök ifrån Stockholm igår kväll. Det var Classes föräldrar som var nere och besökte Classe med familj. De hade aldrig sett en skyddsträning förut. Så vi i gruppen förklarade efterhand under kvällen, vad vi höll på med och varför. De visade ett genuint intresse för vår verksamhet. Det var väldigt roligt att träffa dem igen. Senast vi träffade Classes föräldrar, var på Toves och Classes bröllop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade dessutom besök från Landskrona. Det var två arbetskamrater till Magnus Åscot som också dök upp på träningen. En av dessa ville ha lite hjälp med att köra igång sin hund i munkorgen. Men det är en senare historia.

Vi börjar från början. Vi började med att köra lydnad. Jag ville ha kritiska ögon på vår egen lilla bruksdomare, Classe. Jag ville köra relativt tävlingsmässigt denna kväll. Mest för att känna av var vi stod. Sagt och gjort. Ztorm och jag körde igenom fria följet, inkallning med ställande och läggande, framåtsändandet och krypet.

Classe hade på sina granskar ögon. Han motiverade sina betyg. Här var lite sneda sittningar och olika tempo i inkallningen. Men på det stora hela fick vi ingen svidande kritik. Jag var nöjd med Ztorm. Vi ligger rätt i fas med träningen. Vi håller på med en hel del slipande i momenten just nu. Så själva helheten blir såklart lite lidande.

De flesta ekipagen jobbade lite mer åt det tävlingsmässiga hållet denna kväll. Men som vanligt med vissa hjälper. Vi kom att diskutera hurvida det såg ordentligt ut. Många gånger smyger sig en osäkerhet in i huvudet på förarna. De vet att de blir granskade in i minsta detalj. Framförallt ett av ekipagen tycker att de inte går bra. Vi som står vid sidan om, tycker precis tvärtom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det handlar mycket om att ge sig hän, och lita på hunden och njuta av situationen istället. Alla behöver vi få lite hjärn coaching, vissa behöver lite mer av den varan . För att inse att det ser riktigt vackert ut. Men som alltid kan allt bli bättre. Men det är en annan historia.

Vi hade bra flyt på träningen igår. Vi samtliga blev klara snabbt med vår lydnad. Då körde vi igång skyddspasset. Jag körde en hel del transporter med Ztorm, både i ärm och munkorgen. Jag hade ett kortkoppel på honom. Mest för att sända ner till honom att det var allvar. Inte någon promenad på stranden.

Ztorm fattade budskapet. Han gick som ett litet ljus. Han fick några överfall i ärm och korgen. Han går upp och avvärjer rejält. Även efterarbetet är mycket bra. Vi körde även korg och ärmbevakningar. Mest för själva utbackningen. Jag körde honom i sele och lina i korgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man vill ju spara på sin lilla kompis. Han sköter detta bra. Han backar snabbt ut till cirka 1,20-1,50. Men jag vill ha ut honom till minst 2 meter. Emellanåt fixar han detta, men inte alltid. Det är väl bara att träna vidare på detta. Det blir stadigt bättre. Men jag vill få en bättre stadga i utbackningarna.

Han fick även några backande modprov. Här finns egentligen inte så mycket att säga om dessa. Han går i bra, och släpper klockrent.Idag ska jag ner på klubben och köra enskild träning med Terese och Lars. Jag har fått en ny förfrågan idag om att hjälpa en kille med sin malinois, som är 1,5 år. Jag har precis svarat på hans mail. Så vi får se vad detta resulterar i?

4 reaktioner på ”BLOGG: Mycket folk på träningen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.