BLOGG: Perfekt kväll

Igår hade vi lite tur med vädret. Framåt eftermiddadagen gick solen i moln. Vi skulle få det lite svalare på träningen. Vilket framförallt uppskattades av hundarna. De var riktigt pigga, och på hugget. Vi kom igång med lydnaden i två grupper denna kväll. Jag hade tidigare på dagen tänkt att jag och Ztorm skulle strunta i denna idag. Men temperaturen var behaglig, och motivationen var på topp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå vi gick ett lydnadspass med kommendering. Vi körde igenom rätt så många olika moment. Det enda vi inte körde igenom var apporteringarna. Ztorm gick bra, men jag fick lite kritik att jag slarvade i fria följet.

Det är skönt att gruppen är på hugget. De berättar för en när man antingen är rätt på det, eller tvärtom! Det var bara att rätta in sig i ledet och jobba ordentligt.Har någon fått syn på något som de tycker ser konstigt ut, gäller det att vara snabb. Så att man slipper gruppens hök ögon på en.

Ibland blir det lite väl mycket granskande från flera håll. Jag och Ztorm hade ett trevligt lydnadspass ihop. Det märktes att temperaturen passade honom utmärkt.Jag och Åsa hjälptes åt detta pass. När jag och Ztorm var klara, gick hon och hämtade Hajas. Även de började med fria följet. Det såg förbannat trevligt ut.

Ekipaget hade ordentlig kolla på alla svängar och halter. Jag sade till Åsa att hon inte skulle gå och trada mer fritt följ. Det gick så jättebra, att det bara kunde bli sämre om hon fortsatte att traggla. Vi körde vidare med andra moment. Även Hajas uppskattade vädret. Han var pigg och allert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När Åsa ansåg att de var klara, bytade hon hund. Ut kom Blixten. Han älskar lydnaden. han lever för denna! Det blev mycket koncentrations och störningar på Blixten. Han fixade detta galant.Vi avslutade Blixtens pass med en budföring. Detta gjorde han till full belåtenhet. Han är en go hund!

På skyddet tragglade Ztorm och jag vidare med transporter. Han skötte sig bra i munkorgs transporterna. Men när vi körde samma övning i ärmen, var han tokhet. Jag fick vara på honom om positionen. Det blev bättre tillslut.

Men jag var absolut inte nöjd med hans prestation. Jag bestämde mig för att avsluta dessa övningar med ett någorlunda bra transport. Vilket vi fick tillslut. Ztorm och jag hade lite olika viljor om var man skulle befinna sig under transporterna. 

Vi avslutade passet med lite kontroll lydnad runt figuranten. Det blev bättre med tiden. Men jag var inte helt nöjd med vad vi presterade denna kväll under skyddet. Ztorm gjorde så gott han kunde. Men jag var inte med riktigt i matchen. Det är bara att ta nya tag på nästa träning.

Ikväll ska jag träffa Terese och Lars på klubben. Vi ska köra lite enskild träning. Vi har träffats en gång i förra veckan. Så ikväll blir andra träffen. De fick lite att tänka på, och öva på tills idag. Det ska bli roligt och se vad som hänt till idag?

2 reaktioner på ”BLOGG: Perfekt kväll”

  1. Åh vad du tränar!
    Har abstinens efter 48 tim feber…
    Hoppas på träning till helgen. Känns lite surt nu när Hubba börjat spåra bra o markera sina apporter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.