BLOGG: Pigga vovvar

Igår på träningen hade vi ett riktigt skönt väder. Luften var sval och skön. Detta inverkade på samtliga hundar. De var riktigt på hugget. Vi valde att köra vår lydnad i grupp denna kväll. Anledningen var att vi var väldigt mycket folk på plats. Det är sällan alla är på plats samtidigt. Vi brukar alltid minst sakna 2-3 stycken av olika anledningar. Folket i gruppen har lite konstiga arbetstider.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev ett roligt träningspass. Det är väldigt sällan vi kör grupplydnad, där en kommenderar hela gruppen. Vi körde lite sådant igår. Man märker på hundarna att de inte är riktigt vana vid detta. Men det kan vara roligt någon gång.

På skyddet körde jag och Ztorm dubbelretningar, transporter och en hel del kontrolllydnad. Dubbelretningarna körde vi i handväska. Jag har valt att inte ha något dubbel kommando i detta moment. Detta ställer stora krav på att Ztorm ligger rätt i position, samt inte går innan det verkligen kommer ett överfall.

Det gick lite si och så igår. Han tjuvade någon gång. Ena gången var det faktiskt inte Ztorms fel. Figuranten flyttade på sig, men hade inte för avsikt att gå på. Men signalen till Ztorm var där iallafall. Så han gick för kung och fosterland. På det stora hela var jag väldigt nöjd med övningen.

Vi gick ärmtransporter och korgtransporter. Dessa var riktigt bra. Han gick fint i position och hade en fin kontroll på figuranten. Det kändes tryggt och fint. Han fick även något överfall under dessa. Han gjorde vad han förväntas att göra. Han gick i med riktig kraft, för att sedan komma in vid sidan när han antingen släppt ärmen eller stött figgen.

Han lade sig i full fokus vid sidan och vi kunde fortsätta att transportera figuranten i samma koncentration som innan överfallen. Det gick förbannat bra. Ztorm gjorde ett kanon pass. Jag var fruktansvärt nöjd med vårt arbete ihop. Vilket jag lät honom känna av! Idag blir det ingen träning för oss. Det blir lite möten och köra folk till Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.