BLOGG: Middagspasset, som smög sig?

Rastlösheten slog till. Jag satt och tänkte på kvällens träning med gruppen. Vi blir förmodligen full styrka ikväll, om jag jag nu har rätt för mig? Så jag tänkte att jag kunde köra ett lydnadspass mitt på dagen med Ztorm. Så behöver inte Ztorm och jag ta upp så mycket tid med detta under kvällen. Jag och Ztorm åkte ner till klubben för att träna lite.

bullseye 2

Där möttes vi av ett gäng med människor och deras hundar. Jag konstaterade rätt så snart att de inte hade någon somhelst koll på sina hundar. Hundarna sprang omkring hur somhelst inne på appellplanen. Det var inga människor jag sett tidigare. Så jag gick helt sonika fram till dem, och sade till dem att jag hade för avsikt att träna med min hund.

Jag bad dem snällt och vänligt att de kanske kunde hålla rätt på sina hundar. Då blir en i sällskapet helt tokig. Hon började skälla ut mig. Hon menade att detta faktiskt var en hundklubb. Hon hävdade att de var där först, de gjorde precis som de ville. Jag försökte igen påtala att för henne att jag skulle träna med min hund. Och ville inte ha några besök hos mig, av deras hundar.

Jag sade att de gärna fick vara där. Men att de måste hålla kontroll på sina hundar. Sedan vände jag på klacken, och gick emot bilen. För att hämta Ztorm. Människorna började dra sig längre ner på appellplanen. Jag lastade ut Ztorm. Då kommer tre hundar sättandes emot mig och Ztorm. Jag skrek till dem att de skulle kalla in deras hundar. Det gick såklart inte. De hade noll koll!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Hundarna struntade totalt i sina förare. Jag  lät Ztorm hoppa in i bilen igen. Och började gå emot människorna igen. När jag kommit 5 meter ifrån bilen, hoppar en av hundarna upp med framtassarna på min bil. Då blev jag förbannad. Jag skrämde iväg hunden.

Då tog det hus i H…vete. Då kom ägaren springande emot mig. Jag blev hotad av en människa som inte skulle kunna göra ett tumavtryck i en mjukglass. Det blev faktiskt lite komiskt.

Jag bad dem ytterligare en gång att ha ordning på sina hundar. Då bad de mig att fara dit pepparn växer. Man undrar var dessa människor har fått sin medfödda förståelse ifrån. De tog ingen somhelst hänsyn. Det slutade med att jag inte tränade med Ztorm. Än är inte den sista idioten född! Man blir så trött, när man stöter på sådana människor! Nog om detta. 

 Mina planer för kvällens övningar är att köra lite svängar i fria följet. Men framförallt lägga största delen på apporteringarna, hoppet och stegen. På skyddet tänkte jag köra transporterna främst. Men även köra någon dubbelretning i handväska. Det blir förmodligen en hel del passeringar vid gruppen. Men det får vi se? Det ska bli roligt att träna ikväll. Suget är stort!

2 reaktioner på ”BLOGG: Middagspasset, som smög sig?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.