BLOGG: Inte helt lätta förhållande

På onsdagen var jag ute med Eva Wallberg på Revinge. Vi skulle trampa lite spår. Det börjar bli väldigt tuffa förutsättningar på Revinge fälten. Det är snustorrt i markerna. Alla som varit och spårat på Revinge vet vad detta innebär. Solen och vinden gör sitt till. Iallafall vi båda hade en plan med dagens aktiviteter. Jag ville ha ett spår med mycket vinklar. Det behövde inte vara så värst långt. Men det skulle hända mycket hela tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eva trampades spåret till Ztorm. Det blev cirka 600 meter, 8 apporter plus slut. liggtid omkring 1 timme. Ztorm fäste fint i kärnan. Ganska snart lade han sig och markerade första pinnen. Redan här förstod jag att det skulle bli tufft. Han var redan rätt flåsig, temperaturen i luften hade börjat bli hög. Han fick fortsätta med sitt spår.

Sedan började allt snirklande fram och tillbaka över fältet. Det var riktigt tätt mellan vinklarna. Ztorm jobbade på enormt bra. Han tog sig till slutet på knäskålarna, han var rejält trött. Jag berömde honom ordentligt. Ztorm var en lycklig man. Han tycker det är förbannat roligt att arbeta!

Jag hade trampat ett spår till Evas hund Hubba Bubba. Vi pratade lite innan jag gick iväg om upplägget. Vi kom överens om att vi skulle främja att Hubba fäste ordentligt i starten. Det är här man lägger grunderna till hur spåret kommer att gå. Så inget slarv i starten. Jag lade lite köttbullar i denna. Liggtiden blev cirka 35 minuter, 6 apporter. Längden blev omkring 300 meter. Starten låg i rak medvind.

Hubba fäste mycket bra. Det såg kontrollerat ut. Han kom fram till första pinnen som han markerade fint. Under pinnarna låg hans snusburkar med köttbullar i. Vi första vinkeln fick han lite problem. Eva tog det lugnt och lät honom lösa svårigheten. Efter detta verkade det som om han blev mer rädd om spårkärnan. Nästa vinkel tog han mycket fint. Han tog sig till slutet på ett fint och lugnt sätt.

Även Evas andra hund Ebba fick ett rakt spår som var cirka 75 meter helt rakt. Även detta gick kanon. På kvällen åkte jag och Ztorm till klubben och körde lydnad. Vi hade ett riktigt fint pass ihop. Vi avslutade kvällen på uteplatsen nere vid klubben. Vädret var mycket behagligt. Det var svårt att resa sig och åka hem. Det hade samlats relativt mycket folk. Ingen fick tummarna loss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.