BLOGG: Vart tog tiden vägen?

Igår blev det träning trots allt. Vi var flera som flaggat för att vi inte skulle dyka upp på måndagens träning. Men av olika anledningar blev det ändå träning? Kvällen började med att vi körde lydnad med våra odjur. Jag började med Ztorm. Han var rejält laddad av någon anledning. Jag funderarde på om det hade något med att Hindra åkt hem till sin uppfödare. Han var mer laddad än normalt. Detta är såklart bara en teori?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi körde igenom hela elitmomenten i brukset. Han bara bjöd och bjöd. Det var faktiskt en rätt trevlig känsla. Men det gick ut över vissa moment. Till exempel hade han lite svårt att växla ner i rätt tempo i framåtsändandet. Men han var ju bara lycklig!

Jag lät honom hållas och vi hade ett roligt pass ihop, där precision inte var ledstjärnan för dagen. Jag tror att dessa passen är lika viktiga, som de där man går in och kör med en strikthet och nogrannhet till förbannelse. Han gjorde allt jag bad honom om. Problemet var att han gjorde det med förmycket kraft och glädje. Om nu detta kan vara ett problem? Hur somhelst så hade vi det roligt ihop.

Alla hundarna gick riktigt bra på måndags kvällen. Det har börjat hända väldigt mycket hos familjen Bonders hundar. De bytade hund med varandra, för ett tag sedan. Det har varit en omställning både för hundarna och förarna. Men nu börjar vi skönja en trevlig utveckling hos dessa. Både Eva-Lena med Ammi, och Micke med Blomma har kommit in i matchen ordentligt. Bytet har gynnat alla fyra inblandade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De presterade ett fint lydnadspass ihop. Vi brukar skoja i gruppen emellanåt, om någon presterar något riktigt bra, är det dags för övriga att förstöra detta. Skämt åsido! Det är fantastiskt roligt att få bevittna denna utveckling. 

På skyddet körde jag bara i princip transporter denna kväll. Vi hade lite diskussioner innan skyddspasset. Vi har några som varit iväg på skyddsläger. Och kom hem med lite friska och nya ideer. Det blev roliga och intressanta samtal. Det är förbannat roligt att få ta del av andras erfarenheter och insikter, när de varit iväg och tränat med andra.

Vi har nog alla något att lära oss från andra. Det handlar hela tiden om att utveckla, och utvecklas i en grupp! Annars kan man lika bra lägga ner gruppen. Jag tycker att vi har ett bra utbyte med en massa andra träningsgrupper och individer. Det finns alltid något som man kan ta till sig.

 Ztorm kom in på skyddet med samma intensitet som han hade haft tidigare på lydnaden. Jag lät honom hållas. Han var tokladdad, men lyckades på något förundligt sätt ligga rätt i transporterna. Om han tappade i någon position, rättade han själv till sig utan att jag behövde påpeka detta för honom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han fick ett överfall i korgen. Han gick i fullständigt med all sin kraft i detta. För att sedan falla upp lugnt och fint vid min sida. Det kändes helt otroligt. jag trodde inte han var kapabel till detta med tanke på vilket humör han var på?

Ikväll ska jag ner på klubben och träffa två personer som bokat in enskild träning. Jag hade Terese i vårt sökgäng under sommarkursen för ett par veckor sedan. Hon och hennes pojkvän kommer ner och vill ha lite vägledning i lydnaden. Det ska bli riktigt roligt!

Terese och pojkvännen har varsin schäfervovve. Det är roligt att se vad sommarkurserna genererar. Hitills har det renderat i en hel del nya medlemmar till klubben. Dessutom har vi fått flera anmälningar till olika kurser till hösten.

4 reaktioner på ”BLOGG: Vart tog tiden vägen?”

  1. Hälsa Terese och säg till henne att jag bara glömt skicka länken med bilderna till henne, det kommer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.