BLOGG: Hindra åkte hem igår

Jag vill först börja med att tacka alla kompisar i min närhet, både i träningsgruppen och andra. För all hjälp jag fick med Hindra, så länge hon var hos mig. Ni fick utstå en massa tålamodsprövande uppgifter, såsom att agera foderautomater och normalt funtade människor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var en fantastisk resa Hindra gick igenom mentalt. Hon blev med tiden säkrare och säkrare. Hon slutade helt upp med en massa dumheter. Och lät mig analysera uppkomna situationer istället. Hon kände sig väldigt trygg med detta.

Jag blev väldigt fäst vid henne. Nu ska hon enligt uppgift bo hos uppfödaren framöver. Jag hoppas att hon får ett aktivt liv. Annars tror jag att hon väldigt snart ramlar tillbaka i sitt gamla beteende. Hindra är i grunden en riktigt bra hund. Men det är ingen hund man sätter i händerna på en orutinerad förare. Då den lilla bruden har lätt för att bli offensiv!

Innan uppfödaren kom ner för att hämta hem sin hund igår. Så åkte jag och vovvarna ut med ett träningsgäng från Malmö. Vi skulle spåra och köra uppletande i Vomb. Jag fick ett riktigt roligt spår till Ztorm. Eva Wallberg trampade detta.

Det blev cirka 1000 meter med en massa stök och bök. Liggtiden var cirka 1 1/2 timme. Eva hade även gjort ett upptag till Ztorm. Jag skickade ut honom i terrängen för att leta rätt på spåret, och riktningsbestämma detta. spåret låg ungefär 30 meter ut från vägen där jag stod. Han gick ut med ett lugnt och fint tempo. Efter ett tag kom han i kontakt med spåret. Han analyserade detta, och valde rätt håll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spåret var väldigt snirkigt, med en massa vinklar hur somhelst. Det låg föremål i vinklar, uppe på trädstammar de låg lite varstans. Ztorm jobbade på rejält. Vi fick med oss samtliga föremål. jag tror att det var 9 stycken plus slutet?

Som vanligt hade Eva fått helt fria tyglar att hitta på vad hon ville i spåret. Denna uppgift hade hon tagit på stort allvar. Det var en utmaning både för mig och Ztorm.

Det kördes även uppletande. Vi körde på full ruta. 4 föremål. Jag fick helt nya föremål för dagen till Ztorm. Han gjorde även detta kanon. 4 skick, 4 föremål in. på väldigt kort tid. Föremålen hade gömts i blåbärssnår blandannat. Så det det var verkligen till att använda nosen under denna övning.

Nu ska jag och Ztorm åka ner till träningsgruppen. Det står lydnad och skydd på programmet för kvällen. Jag har en bra plan för kvällen. Men det återkommer jag till vi senare tillfälle!

2 reaktioner på ”BLOGG: Hindra åkte hem igår”

  1. Mkt tråkigt med Hindra, bara hoppas uppfödaren förvaltar henne väl nu.
    Han var duktig Ztorm, inte helt lätt spår jag lagt ut. Han är en slitvarg!!
    Hoppas träningen på kvällen gick enl planen :-).

    1. Hej Eva!
      Jag är helt övertygad om att Hindra får det bra hos uppfödaren. Hon vet vad hon håller på med. Jag håller med angående spåret. Det blir är roligt att få sådana spår. Det är utvecklande både för Ztorm och mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.