BLOGG: Utbyte med SÖSK

Ikväll hade vi gäster från Syd östra Skånes brukshundklubb (SÖSK). Det var Martin Och Cecilia och deras kompis Irene som kom på besök. Irene var med som fotograf. Vi började kvällen med att köra lydnad. Det var en het kväll. Hundarna visade att de tyckte att det var varmt! Jag var först ut med Ztorm. Jag körde igenom diverse moment. Ztormen skötte sig bra, trots hettan. Jag var mycket nöjd med vad han och jag presterade ihop.

Våra gäster körde också lydnad med sina vovvar. Martin Sjölin har Ztorms bror Zting. Jag har inte tränat ihop med Martin och Zting på flera år. Men en sak var väldigt tydligt. Ztorm och Zting har väldigt många egenskaper och beteende som är väldigt lika.

Det verkar som om likheterna har blivit större med stigande ålder hos dem. Martin och Zting gjorde ett fint lydnadspass. Det var riktigt roligt att se dem in action. Jag har i och för sig träffat dem på skyddstävlingar genom åren. Men då har man haft fullt upp med sitt eget!

Våra ekipage från Höör Brukshundklubb tyckte det var en riktigt rolig och erfarenhets mässigt viktig kväll. Det är roligt att diskutera hundträning med andra hund idioter.

Martin hade med sig en träningskompis som hade en ung  Holländare ( 5 månader) Denna unga varelse imponerade på mig. Den kändes mycket äldre i sitt sätt. Denna erfarenhet hade även Martin och Cecilia. Risken är stor att man drar på förmycket med en sådan hund. Men detta verkade de ha koll på. Hunden kallades lusen. Och uppträdde med geniets självklarhet i skyddet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag körde två pass med Ztorm denna kväll. Först ett munkorgspass, som jag var mycket nöjd med. Ztorm fick gå fullt ut denna kväll. Och som han gjorde det. Han slaskade i ordentligt, backade ut exemplariskt efter varje stöt.

Det blev korgbevakningar, fasttagande och en hel del kontroll lydnad runt figuranten. Vi avslutade korgpasset med transporter. Jag är väldigt nöjd med kvällens munkorgspass.

Vi körde även ett pass i skyddärmen. Även här blev det ordning och reda. Passivitets släppande och kommenderade släppande. Modprov  och lite annat smått och gått. Ztorm visade upp sig från sin bästa sida!Samtliga ekipage fick ut mycket av kvällens träning. Vi bestämde att vi skulle göra om detta lite längre fram i tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.