BLOGG: Tidig uppgång

Idag vaknade jag tidigt. Iallafall tidigt i min värld! Av någon outgrundlig slog jag upp ögonen vid 04,00. Det var helt omöjligt att somna om. Jag gick upp och satte på lite kaffe. Det var en helt underbar morgon, solen gjorde sitt till att bidra till denna upplevelse. Jag bestämde mig ganska snart för att hitta på något med hundarna. Jag kokade lite mer kaffe, och fyllde på termosen. Sedan bar det iväg ut till Ekeröd.

Jag hade ingen direkt plan med dagens övningar. Men en sak visste jag. Det var lagom temperarur, både för hundar och människor. Helt sonika trampade jag spår till Ztorm och Hindra. Det blev inga konstigheter. Ztorms spår blev cirka 700 meter, 7 pinnar plus slutet. Liggtid cirka 45 minuter. Ztorm fäste bra i kärnan.

Ganska snart märkte jag på honom att det var något som störde honom? Efter ytterligare en bit började även jag märka av doften. Vildsvinsdoft! Det är alltid lika obehagligt att stöta ihop med dessa djur.

Men jag hoppades att de begivit sig iväg. Ztorm och jag fick ingen närkontakt denna gång. Men som alltid blir man helskärpt när man misstänker att svinen är i närheten? Ztorm fixade sitt spår fint. Han tog samtliga pinnar. Jag var nöjd med hur han arbetade i vinklarna, det kändes tryggt och säkert.

Sedan blev det Hindras tur. Hennes spår var cirka 200 meter. 1st vinkel, 1pinne plus slutet. Liggtid cirka 50 minuter. Hindra märkte också av att vi hade haft närkontakt med vildsvinen. Hon blev något orolig i sitt beteende. Hon tog sig framåt i spåret med stöttning och påhejning. Det sista var mest för min egen skull. Om nu vildsvinen var kvar i området, så ville jag med all tydlighet annonsera vår närvaro. Så att de eventuellt begavs sig iväg? Även Hindra fixade sitt spår på ett bra sätt.

När vi var klara och satte oss i bilen för hemfärd så fick jag faktiskt syn på några vildsvin. De korsade vägen framför oss, på ett avstånd av 200 meter. Det var garanterat dessa som varit ute och kollat hur vi skötte oss i spåren? Det är obehagligt.

2 reaktioner på ”BLOGG: Tidig uppgång”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.