BLOGG: En het sökdag

Igår var vi ett gäng som var ute och körde sök och uppletande. Vi var rätt mycket folk, så vi delade upp oss i två grupper. Anders Brorsson och Eva Holmberg kom på besök från Sölvesborg. Redan tidigt på morgonen hade solen börjat värma rejält. Så vi kunde utgå från att dagen skulle bli het.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kom igång att valla sökruta direkt. En turordning gjordes upp sedan körde vi igång. Det var roligt att se att våra ekipage från Höör har utvecklats fint med tiden. Mycket av arbetet vi lagt ner på hundarna, börjar betala sig nu!

Om vi tar Pärlan som exempel. Hennes utveckling ihop med sina båda förare har varit dramatisk de sista månaderna. Det har hänt hur mycket somhelst! Det är förbannat roligt att se.

Jag körde på med Ztorm. Jag utnyttjade våra gäster att ligga figurant till honom. Jag berättade att han kunde bli lite väl tät emellanåt. Vi dagens övningar skötte han detta fint. Han höll avstånd från figgarna. Jag var väldigt nöjd med vårt arbete ihop.Jag kände att vi hade kommunikation hela tiden, trots att han var ute på djupet och sökte rätt på figuranterna. Jag körde ungenfär 50/50 på träffar och tomslag. Han jobbade i ett fint tempo och gick dit jag skickade honom. Han hade klockrena markeringar. Vad mer kan man önska sig?

När alla kört igenom sina hundar i söket. Tog vi en fika i det gröna. Vi hade hittat ett bra ställe med skugga. Solen hade börjat värma ordentligt nu! Efter fikat och diverse roliga samtal, så trampade vi en uppletande ruta. Jag tog tillfället i akt att köra på Eva och Anders föremål.

Jag valde ut sådana som jag vet av erfarenhet att Ztorm har lite problem med. Ibland plockar han inte upp främmande föremål av någon anledning, som jag inte förstår. Det finns inget mönster i detta beteende. Men det kan hända. Jag befattade mig inte med dessa föremål. De hanterades bara av Eva. Han hämtade in två av föremålen snabbt och lätt. Men två av dessa hade han större problem med. Eva gick u

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.