BLOGG: Rolig dag på Revinge

Igår var jag iväg med hundarna på Revinge. Jag sammanstrålade med Eva Wallberg och hennes hundar. Denna gång höll vi till på C-områdena. Eva trampade ett spår till Ztorm. Som egentligen inte fick några instruktioner överhuvudtaget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jag berättade att jag gärna ville ha åtminstone en spetsvinkel och ett spårupptag. I övrigt fick Eva göra precis hur hon ville.

Det är givande att få dessa spår. Det går inte att ha en massa förutfattade meningar. Det är bara att hänga på i linan, och lita på sin hund.

Men facit i hand visade det sig att spåret var cirka 800 meter. Här var en spetsvinkel, och 7 apporter plus slutpinnen. Liggtiden var närmare 2 timmar. Vi gick ut och gjorde vårt upptag. Ztorm for ut i terrängen och letade kvickt rätt på spåret.

Efter en liten analysfas i kontakten med spåret, riktningsbestämde han detta och lade sig i spårkärnan.Ztorm gjorde ett kanon jobb. Han tog sig igenom spåret med beröm godkänt. Vi hade med oss alla pinnarna. Han blev trött, men lycklig.

Med Hindra fortsatte jag med att köra korvspår. Även Hindra gjorde ett fint arbete. Hon har börjat lära sig hur hon bör agera för att få optimal utdelning i spåren. Hon har börjat bli rädd om spårkärnan. Dagen spår var cirka 150 meter med en styck vinkel. Liggtiden var 40 minuter. Två apporter. Hon har börjat förstå att det är dessa vi letar efter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eva körde på med Hubba. Jag trampade ett spår till honom, som var cirka 300 meter. Som var nerlusat med pinnar. Vi varvade med långa och korta pinnar.

Då han har visat att han inte vill markera de långa pinnarna. Han vill bara spåra. Han har förstått att de långa pinnarna indikerar slutet på spåret.

Men Hubba vill fortsätta. Ett angenämt problem. Spåret låg i drygt en timme. Han fäste fint. När han kom in i skogsdungen blev gräset väldigt högt. Här blev han lite hög i nosen. Men även detta är en träningssak. Han tog sig igenom spåret fint. Men valde att gå över vissa pinnar.

Eva och jag diskuterade lite om hur hon skulle kunna få rätt på detta. Vi kom fram till att utnyttja hans medfödda mentalitet mer i markeringssystemet. Det ska bli roligt att se vad som händer då! Jag personligen tror att det kommer bli kanon.

Även Ebba var ute i markerna och spårade. Eva hade trampat ett rakt spår som var cirka 100 meter. två apporter. Ebba var lite frågande i starten. Men när hon kom till första pinnen ramlade polletten ner! Sedan spårade hon som en liten gud till slutet. Ebba har ett riktigt bra föremålsintresse. Det är bara tuta och köra med henne.

Det blev även ett uppletande för samtliga hundar. Dagen till ära gjorde vi rutan mitt ute på ett fält. Inga hållpunkter, eller annat trams. Det skulle bli roligt att se de små lösa detta. Det gick riktigt bra med samtliga hundar. Nu måste jag avsluta inlägget. Jag ska ner på klubben och snickra på klubbhuset.

4 reaktioner på ”BLOGG: Rolig dag på Revinge”

  1. Tack för all hjälp! Är guld värt ska du veta!
    Nya ideér ger mersmak o snart har vi få uppfl som i en liten ask :-).

  2. Burk under varje pinne resulterade i att Hubba lyfte pinnarna för att sedan ta upp burken i munnen haha. Jaja vi kör vidare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.