BLOGG: Mycket munkorg blev det!

Som jag skrev tidigare idag, så körde vi ingen lydnad på träningen ikväll. Vi körde ett maraton pass i munkorgsarbete. Samtliga ekipage ville köra detta denna kväll. Så fick det bli. Även jag och Ztorm körde munkorgsövningar. Figuranten betedde sig som en försöks utskriven mental patient.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det vrålades och agerades väldigt hotfull emot mig och Ztorm. Detta bara triggade Ztorm ännu mer. Han gick som värsta kravallhunden. Och utmanade figuranten ordentligt.

Han tyckte det var skit roligt. Vi passade på att även köra munkorgs transporter lite senare på kvällen. Ztorm gick riktigt bra. Han var i en väldigt fin balans mellan lyhördhet och fullt angrepp mot figuranten. Detta var en riktigt rolig träning.

Det var roligt att se utvecklingen hos ekipagen. Vissa hundar har vi fått smyga lite med. De har inte varit mogna att jobba i munkorg.

Men vi kunde samtliga konstatera att samtliga hundar har tagit ett rejält kliv framåt i utbildningen. Någon hund överraskade mig. Jag har haft förutfattade meningar om vissa av hundarna. Detta kom på skam ikväll. Nu få dessa unga och orutinerade hundar växa in i kostymen ett tag. Så¨får vi se vad som hänt om någon vecka. Men det bådade gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.