BLOGG: Bruks & IPO SM 2015

Ikväll var Mikael Bonder och jag iväg på möte i Malmö. Vi representerade Höör Brukshundklubb. Mötet var för att SBK Malmö avdelning har för avsikt att söka Svenska Mästerskapet i Bruks & IPO 2015. Man ville sondera terrängen och känna klubbarna på pulsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samtliga klubbar som var på plats var välvilligt inställda på att hjälpa till att ro detta jätte projekt i hamn.

Vi fick berätta lite om våra klubbar, hur många aktiva medlemmar och vad vi kunde tänka oss att hjälpa till med. Vi i Höör sade att vi kunde ha hand om skogsarbetet för skyddshundarna det vill säga spår, avsök och uppletandet . Vi har dessutom en del duktiga funktionärer i klubben som skulle kunna dra sitt strå till stacken.

Om jag förstod allt rätt så har Malmö klubben fått en direkt fråga från SBK-centralt, om att ordna ett SM här i Skåne. Jag förstod dessutom att ansökan skulle vara inne senast fredag (midsommarafton). Jag personligen tycker detta initiativ är mycket trevligt av SBK Malmö. Jag hoppas verkligen det blir av.

Efter mötet så tog jag först ut Ztorm och körde lite lydnad på appellplanen i Malmö. Det gäller att ta tillfällena när de ges. Vi körde igenom vissa moment i ett lagom tempo. Även Hindra fick komma ut och köra några svängar på en helt ny plats.

Sedan gick vi upp till klubbhuset där hon fick hälsa på lite människor och en Reisenvalp. Denna tyckte hon var konstig till att börja med. Jag fick säga till henne rejält för att få henne att släppa valpen. Men tillslut gick det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.