BLOGG: Mörkrets väg, spårträning.

Igår så var jag ute med Magnus Åscot och han hundar och lade spår. Vi trampade våra spår var för sig. Hindra fick ett spår som var cirka 45 meter, helt rakt. Detta preparerades med torrfoder. Det skulle bli intressant och se om hon tagit med sig fredagens spårträning till igår.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Våra övningar förtillfället går enbart ut på att följa spårkärnan. Här lägger vi alla resurser. Hindra hade sovit på saken, och till min stora glädje hade hon tagit fredagens träning helt rätt.

Hon gjorde ett koncentrerat intryck. Och gjorde allt hon kunde för att hålla sig i kärnan. När hon vid något tillfälle inte orkade att hålla fullt fokus, letade hon sig självmant in i spårkärnan igen. Jag blev mycket glad över vad jag såg.

Hon spårade fint och var så inne i sitt arbete att hon nästan bommade skinnet på slutet. Men jag hade lagt det på ett sådant sätt att jag kunde sätta fart på detta direkt. Hon svarade fint och började kampa och leka ihop med mig.

Med Ztorm så lade jag ett spår som var cirka 500 meter. Det blev mycket vinklar fram och tillbaka. Antalet har jag ingen uppfattning om. Men jag ville se om näsan fungerade som den brukar göra, utan noskvalster. Liggtiden var cirka 1 1/2 timme, 5 föremål plus slut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ztormen fäste fint i kärnan. Jag hade medvetet lagt det lite lurigt i vindförhållande och terräng. På ett ställe på spåret vet jag av erfarenhet att det blir konstiga vittringsförhållande/ vindförhållande.

Vinden far fram och tillbaka på en höjd mitt i skogen. Jag har sett väldigt duktiga hundar som fått problem i just detta terrängavsnittet. Ztorm gjorde ett gediget arbete. Han löste alla klurigheterna på ett bra sätt.

utom på ett ställe. Där hade jag gått över en rastplats med fasta bord och bänkar. Jag hade passerat rakt över dessa. Min tanke var att han skulle spåra rakt över dessa. Men han letade rätt på spåret på andra sidan bänkarna och bordet. Jag hade dessutom lagt en apport på bordet som han missade.På det stora hela var jag mycket nöjd med hans arbete, trots den lilla missen vid bordet.

Ikväll ska jag och Mikael Bonder åka till SBK malmö avdelningen, De har kallat in ett antal klubbar i Skåne för ett möte. Micke och jag representerar Höör Bk denna kväll. Anledningen är att informera om deras eventuella SM-ansökan för 2015. Malmö fixar inte den stora tävling utan hjälp utifrån. Höör brukshundlubb tycker detta är ett lovvärt initiativ från Malmö klubben. Höör Bk kan hjälpa till med folk, mark och kunskap. Det ska bli intressant att höra vad de har att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.