BLOGG: Total förvirring

På träningen ikväll var förvirringen total. Anledningen till detta var att Agilityn ska lämna SBK innan 1 september i år. De ska tydligen husera under SKK istället. Jag träffade lite folk som brukar vara insatta i vad som händer i hundvärlden i allmänhet. Och i agility världen i synnerhet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tränar och tävlar i den yttersta eliten inom agility. Med flera SM starter i bagaget. Så jag tänkte att de kanske visste lite mer om utvecklingen i frågan.

De var lika rådvilla som övriga vid bordet. Vad innebär detta för brukshunds klubbarna i stort. Om nu inte agilityn är en del av SBK längre.

Det väcks många frågor. Kommer de att starta upp på andra platser? Ska de hyra in sig på klubbarna? Hur gör de med utrustningen som de använder, oftast äger SBK-klubbarna denna utrustning? Utbildningar av olika funktionärer, Tävlingarna de håller hur kommer detta se ut i framtiden osv.

Jag personligen tycker att detta är en konstig utveckling. Agilityn har legat under SKK förr om åren. Men valde att lämna denna organisation, för att ingå inom SBK. Är det någon som vet något om denna fråga så får ni gärna göra ett inlägg i debatten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.