BLOGG: Spår och uppletande

Vi är nyss hemkomna från en trevlig stund i skogen. I morse så fylldes termosen med kaffe. Sedan åkte jag och hundarna till Revinge. Vi skulle träna lite spår var tanken. Det var ett tag sedan jag spårade med Ztorm nu. Jag har låtit kuren för noskvalster verka ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag var mycket spänd på hur han skulle agera. Sist var han väldigt påverkad av dessa små äckliga parasiter.

När vi kom ut på Revinge var det full verksamhet på militärerna. Men det verkade mest som om de höll till på A-områdena och B-områdena.

Så jag tog en chans och körde mer till ”Stensoffan” på C-området. Här verkade det som om det var lugnt och fridfullt. Jag började med att trampa ett spår till Ztorm, som var cirka 500 meter. 4 vinklar och 3 föremål. Liggtiden blev omkring 1 timme.

Medan detta låg till sig trampade jag ett rakt korvspår till Hindra som var cirka 35 meter långt. Med ett skinn i slutet som hon har kommit att älska. Liggtid cirka 35 minuter.

Därefter gick jag iväg och förberedde en uppletanderuta. Jag trampade en korridor som var cirka 15 meter bred och 50 meter djup. Jag hade tanken att även Hindra skulle få testa på momentet uppletande. När rutan var klar och två föremål var utlagda, så blev det fika och väntetid.

Helt plötsligt öppnade himlen sig, det började vräka ner regn. Min första tanke var att det är typiskt att det ska börja regna just nu. Men det var som det var. Jag hade inga regnkläder med mig. De hängde på tork i hemmet. Efter ett tag så började regnet avta och det blev tillslut riktigt fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jag oroade mig för spåren. Inte så mycket för Ztorm. Men för Hindra. Revinge är erkänt svårspårat att det dessutom kommit regn gör ju inte saken bättre.

Jag plockade ut Ztorm ur bilen och selade på. Han var rejält taggad. Men till min stora glädje fäste han fint direkt. Jag såg direkt att det var gamla Ztorm som var ute i spåret.

Inget hafsande eller slag syntes till. Ganska snart markerade han första pinnen. Han hade förvisso vissa problem i efterföljande vinkeln. Men han kom igenom på ett acceptabelt sätt.

Han tog sig till slutet på ett bra sätt. Han hade med sig samtliga pinnar in. Jag drog en lättsam suck, och kunde konstatera att Ztorm är med i matchen igen. Vi gick tillbaka till bilen under lättsamma former, med mycket bus och beröm.

Jag bytade hund. Det var Hindras tur att spåra. Även hon har blivit parallellt  behandlad för noskvalster. Jag har inte sett några symtom på henne. Men för att inte få någon rundgång med dessa parasiter, så fick även hon en kur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hon selades på och vi gick fram till starten. Starten var rejält upptrampad, det låg med all säkerhet ett halvt kilo med korv i denna.

Hon började frenetiskt att leta korv. Hon trodde nog att hon kommit till himmelriket.

Mitt upptramp var i en form av en tratt. Där det smalnade av ut emot själva spåret.Hon fattade ganska snabbt att spåret fortsatte ur själva starten. Sakta men säkert jobbade hon sig fram till skinnet på slutet. Hon förstod såklart inte vad det gjorde där.

Men när jag satte fart på detta, blev hon med på noterna. Vi lekte och busade kraftfullt vid spårslutet. Jag var tvungen att hålla igång henne rejält. Hon hade bara korv i huvudet. Tillslut kom vi tillbaka till bilen.

Jag kände spontant att hon inte skulle köra något uppletande. Hon var helt slut. Vi får ta det med henne vid ett annat tillfälle. Ztorm fick köra själv i den minimala rutan. Han for ut i rutan och plockade in båda föremålen. Men det var lite för mycket tugg i föremålen, för att jag skulle vara helt nöjd med helheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.