BLOGG: Regn eller inte…

På torsdagen öste regnet ner mitt på dagen. Jag befarade att vi skulle ställa in kvällens träning. Men så vände det. Regnet började avta och helt plötsligt såg det väldigt lovande ut. Vi var nästan full styrka på träningen. Vi började som vanligt med att köra lydnad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det verkade som om alla var mycket motiverade för denna form av träning. Även hundarna tycktes gilla vädret. Det var lagom varmt för dem.

När jag gick mitt pass med Ztorm, så kändes det som om att han skulle kunna hålla sin koncentration hur länge somhelst. Det riktigt lös om han under lydnaden. Detta var något de andra hundarna också gjorde denna kväll.

När vi satt och summerade kvällens träning med en kopp kaffe i våra händer. Hade alla samma känsla. Vi hade ett sådant där pass där allt bara fungerade klockrent!

Jag körde även ett pass lydnad med Hindra. Hon har verkligen gjort en resa. Hon tycker det är förbannat roligt att samarbeta. Hennes kondition ökar för varje dag, både psykiskt och fysiskt. Hon klarar av att koncentrera sig längre och längre tid. Hon lär sig nya saker hela tiden.

DSC_1326

Just nu håller jag på med att få henne att komma in och dela saker och ting med mig. Sakta men säkert kommer hon närmare och närmare med föremålen till mig.

Det kan vara en dutt eller boll osv. Tidigare kom hon inte i närheten av mig om hon hade något som hon vunnit och burit iväg. Idag kom hon nästan ända fram med en dutt till mig. Hon släppte den en halvmeter ifrån mig.

Detta är ett stort framsteg från tidigare tio till femton meter ifrån mig. Vi kommer att fortsätta med dessa övningar framöver. Tanken är att hon ska villigt och glatt komma in med föremålen i till exempel i uppletandet. Eller vilja dela skyddsärmen med mig när hon vunnit denna i skyddet. Eller för att skapa rätt balans mellan spåret och föremålen som ligger i detta.

Det är betydelsefull egenskap. Som underlättar det mesta inom hundträningen. Jag hoppas att hon erfarenhetsmässigt lär sig att det alltid lönar sig att komma in med föremålen till mig. Jag leker väldigt mycket med henne i olika sammanhang.

Jag tycker mig se att hon faktiskt börjar förstå vad det jag vill ha ut av henne. Det är en intressant att följa Hindras liv just nu. Det händer mycket i hennes hjärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.