BLOGG: En lyckad dag

Igår var det öppet hus på Höör Brukshundklubb. Vi hade bjudit in allmänheten till vår klubb. För att visa upp vad vi håller på med. Klubben bjöd på grillad korv, kaffe och kakor. Det blev en rykande åtgång på korv och kaffe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För de allra minsta besökarna anordnades en fiskedamm med godispåsar. Detta var väldigt uppskattat bland barnen.

Dagen till ära hade vi ett lotteri med fina priser. Runt klubben gick en tipspromenad där man kunde vinna gratis kurser på klubben blandannat.

Det var svårt att planera för hur mycket folk som skulle dyka upp. Jag uppskattar att det kom omring 70-80 personer. Först ut för dagen var agility gänget. De hade en fin och trevlig uppvisning. Där besökarna hade möjlighet att prova på och ställa frågor.

Tanken var att det skulle bli ett lydnadsekipage efter detta. Men på grund av sjukdom så fick jag med flera hoppa in och vissa upp brukslydnaden istället. Vi hade tyvärr ingen tid att förbereda oss för detta. Så vi visade upp momenten rent tävlingsmässigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade tillgång till en riktigt fin högtalar anläggning. Där vi turades om att prata och förklara de olika momenten. Hur de bedömdes osv.

Sedan var det rallylydnads folkets tur. De hade byggt upp en trevlig bana på appellplanen. Många visade stort intresse för denna gren.

Sedan var det skyddshundarnas tur. Jag och Ztorm visade upp munkorgsarbetet samt ett modprov. Ztorm gick mycket bra. Jag höll mig så nära besökarna och högtalarna som möjligt.

Det var en nyttig erfarenhet för oss. Det är inte varje dag man får denna möjligthet med dessa störningar. Glädjande nog så hade han inga somhelst problem med detta. Han gick precis som han brukar.

Sist ut för dagen var Carina med Nixa. De visade upp ett sökarbete på vår ödetomt jämte appellplanen. Besökarna fick se hundens arbete på närma håll. Efter att vi var klara med alla uppvisningar för dagen, minglade vi som deltagit under dagen runt.

Vi samtliga fick många frågor om kurser och klubben i allmänhet. Det var en mycket givande dag. Jag tror att vi får se vissa av dessa framöver som nya medlemmar i klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.