BLOGG: Ett par svängar

Igår så började vi dagen med att promenera en ordentligt runda i skogen. Jag hade fått tid till Hindra hos Camillas Hundrehab i Höör. Jag brukar skoja med Camilla som brukar hjälpa mig med Ztorm när han har någon känning någonstans i kroppen. Dessutom brukar hon gå igenom honom innan och efter tävlingssäsongen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Normalt brukar det inte vara några problem med hälsan på Ztorm. Men vid ett tillfälle när jag kom dit så upplevde jag honom helt frisk och rask i kroppen.

Besöket slutade med att vi inte fick träna på 14-dagar. Camilla hade hittat en sträckning i ljumsken på honom. Och rådde oss att vila. Vilket vi gjorde. Camilla brukar alltid ha rätt, vad det beträffar småskador och annat otyg som våra hundar råkar ut för.

Efter denna gång så brukar jag säga till henne att man kommer dit med en hund som man upplever som hel och ren. När man lämnar så gör man det i gipsvagga.

Camilla har en enastående förmåga att finna saker på hundarna, innan dessa utvecklats till en långvarig konvalescens. Hon har vid ett flertal gånger hjälp Ztorm att läka ihop på nolltid.

Jag har ett mycket stort förtroende för henne och hennes kunskaper. Camilla gick igenom Hindra noggrant.  Ganska snart hittade hon några problem i rörelseapparaten hos Hindra. Upprinnelsen till besöket var att jag tyckte att något störde hennes gång emellanåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Camilla kunde konstatera att Hindra stukat två tår på höger bakben. Hon markerade rejält när Camilla tryckte på innersta leden på båda tårna.

Detta har resulterat i att Hindra gått och kompenserat för detta. Så det som från början var en stukning, hade utvecklat sig till att senorna till tårna blivit inflammerade.

Som om detta inte var nog. I och med detta så har sätesmusklen på höger sida inte utvecklats som samma sätt,  som på vänster sida. Muskeln var mycket mindre. Hon hade även en muskelbristning i ryggen, precis bakom bröstkorgen på höger sida.

Samtliga skador är av det äldre slaget. Enligt uppfödaren gick hon omkull ordentligt på en isbelagd sjö för några månader sedan. Camilla knådade igenom hela kroppen på henne. Det kördes laser och besöket avslutades på vatten rullbandet och vibrationsbordet.

Nu är det bara ett dygn sedan hon fick första behandlingen. Men redan idag tycker jag att hon släpper ut höger bakben lite längre än igår? Hindra har återbesök den 19:e. Det ska bli intressant att följa utvecklingen!

Efter behandlingen åkte jag ner till klubben. Jag skulle träna lite med Ztorm. Det blev inte världens längsta pass. Sökgänget från klubben hade grillkväll. Jag blev inbjuden att deltaga. Vem tackar nej till nygrillat, en ljum sommarkväll? Inte jag iallafall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.