BLOGG: Nationaldagen

Vid middagstid på Nationaldagen åkte jag och vovvarna till Hörby. Vi skulle heja på våra klubbkompisar som tävlade i Rally lydnad. Jag har aldrig sett en rally tävling förut. Så det passade utmärkt att åka dit. Det var lite annorlunda än vad man normalt är van vid. Det såg roligt ut. Människor och hundar verkade trivas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag passade på att ta med mig Hindra ut bland allt folk och hundar. Hon var lugn och sansad, och gick mest och tittade med förundrande ögon på allt som hände omkring henne.

Det kändes skönt att hon var avslappnad. Jag körde lite kontaktövningar med henne bland all störning. Hon hade inga problem med detta.

Efter några timmar lämnade vi Hörby och åkte till hemmaklubben. Det var dags att sammanstråla med träningsgruppen. Vi skulle träffas tidigare denna dag. De flesta var lediga från arbetet. Vi började att köra lite lydnad i ett stekhet klimat. Solen stod mitt på himlen. Inte ett moln syntes till. Jag uppskattar temperaturen till 24-25 grader. Det var hett!

Jag körde lite med båda hundarna. Först ut var Ztorm. Han vet jag av erfarenhet att han inte är så värmekänslig. Jag körde på relativt ordentligt med honom. Han bara bjöd och bjöd. Jag var mycket nöjd med vårat jobb ihop. Med hindra körde jag linförighet, sitt stanna kvar och hoppet. Vi testade även intresset för träapporten. Hon bara tog denna i sin mun, när jag räckte ner den under marsch. Hon höll den blixt stilla. Det såg mycket lovande ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi avslutade med lite grundläggande krypövningar. Hon verkar ha relativt lätt att krypa. Hennes teknik kommer att fungera utan att vi behöver ändra på något i denna!

På skyddet körde jag bara några inskick med Ztorm. Vi har öppet hus på söndag på klubben. Så jag körde det som jag ska visa upp med honom då. Allt fungerade till full belåtenhet.

Det ska bli roligt och se hur han reagerar på högtalarsystem och liv och rörelse på söndag. Det kommer att röra sig folk förbi honom under uppvisningen, som ska till andra stationer. Detta har vi aldrig varit med om. Men ack så nyttigt för framtiden!

Med Hindra så ville jag se hur vår träning gick och applicera på en figurant. Som jag skrivit tidigare har hon laddat lite väl mycket i den sociala kampen. Figgens uppdrag blev att smyga över henne från jaktkamplust till social kamplust. Detta har fungerat mycket väl med mig. Hon har börjat ta för sig ordentligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magnus började med att lägga henne i jakt. Och till min stora glädje växlade hon över smidigt och fint. Hon har börjat förstå!

Magnus tog till och med några högre angrepp med henne i skinnet. Hon är inte full koordinerad ännu av förklarliga skäl. Det är inte helt lätt att springa, hoppa och bita ihop käkarna samtidigt. Det blev några missar.

Men på slutet fick hon till det två gånger på raken. Då höll vi upp med dessa övningar. Det ska bli roligt att se hur hon tagit med sig dessa övningar till nästa pass.

Jag har påkänn att hon börjar öppna upp sig totalt. Hon visar oss detta emellanåt.  Med växande självförtroende och självkänsla så kommer hon förmodligen bli en alldeles underbar hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.