BLOGG: Livet leker

Idag har jag haft en lugn och fin dag ihop med hundarna. Vi började med att promenera en rejäl runda i morse. Sedan blev det lunch och en timme på sofflocket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När vi väl hade kvicknat till igen, så åkte vi ner till Camillas hundrehab. Det var mycket folk och hundar i lokalerna när vi kom dit.

Så jag avvaktade med att ta med mig Hindra in. Jag pratade med Camilla om det fanns någon möjlighet att få köra Hindra i vatten rullbandet.

Det är precis en vecka sedan vi körde henne i detta sist. Då var hon helt slut efter 7 1/2 minut. Hon blev så trött att hon skakade i kroppen. Men på en vecka har hon byggt på sig lite mer kondition och muskler.

Hon har generellt börjat orka mer. Och träningsvärken är ett minne blott. Idag så ökades belastningen på Hindra, både tempot på bandet, och tiden som hon gick. ökades. Det visade sig att hon hade anmärkningsvärt bättre ork.Hon gick i drygt 18 minuter. Och blev inte helt slut. En rolig sak i sammanhanget var att hon inte brydde sig om hundarna och människorna som fanns i lokalen. Hon hade bara kontakt med mig. Det kändes riktigt bra.

Vi avslutade på vibrationsbordet i en kvart. Sedan åkte vi hem och åt middag, både tvåbenta och fyrbenta individer. Efter att suttit och myst på uteplatsen i några timmar började det dra ihop sig till att åka till klubben för att träna lite lydnad och skydd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När jag satt i bilen på väg till Höör så ringde veterinären. Hon kunde komma förbi klubben och ge Ztorm en spruta med Ivomec.

Hon hade vägarna förbi ändå sade hon. Vi bestämde detta. Så det blev inget skydd för Ztorm denna kväll. Men däremot körde vi ett pass lydnad.

Av någon anledning hade jag svårt att koncentrera mig? Mina träningskompisar var på mig som en flock med hökar. Så jag hade inget annat val än att skärpa till mig.

Det känns förbannat bra att de reagerar omedelbart om man inte jobbar med sina hundar på ett rationellt sätt. På slutet av lydnadspasset var jag i fas med omständigheterna. Ztorm och jag fick ett fint pass ihop innan veterinären anlände till klubben.

Jag körde även lite kontaktövningar med Hindra. Men jag tog det väldigt lugnt med henne. Hon hade som jag nämnde tidigare jobbat rejält på vatten rullbandet. Men hon orkade mer än jag trodde att hon skulle göra. Hon skötte sig som ett litet ljus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hon struntade i omgivningen och jobbade ihop med mig. Det var ordentligt stökigt på appellplanen denna kväll. Många kurser var igång samtidigt.

Jag har som bekant tränat en hel del på att hon ska kunna gå över i socialkamp utan att lägga på för mycket allvar. Detta fungerar bra med mig nu.

Jag ville testa om det gick att föra över detta på annan person. Jag testade detta förra tisdagen, med ett resultat som var mindre smickrande. Hon blev riktigt arg. Så det var med en viss spänning jag äntrade manegen med henne.Figuranten började köra jaktkamplek med henne i ett skinn med snöre i. Detta gick bra så länge det var full aktivitet i skinnet.

Men vid minsta passivitet så släppte hon bytet. Men figgen gav inte upp, utan bara fortsatte och jobba med henne. Tillslut började hon kampa även om bytet befann sig passivt och i figgen händer. Det var en dramatisk utveckling i rätt riktning. Inget inslag av allvar. Utan ren och skär lek med figuranten.

Jag bara stöttade och berömde henne, och berättade för henne hur duktig hon var. Hon bar bytet hela vägen till bilen. Vem hade trott detta för en vecka sedan. Det har gått väldigt snabbt för henne att förstå att mänskligheten faktiskt är rätt roliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.