BLOGG: Öppet hus på Höör Brukshundklubb

Lördagen 9-juni håller Höör brukshundklubb öppet hus. Vi i skyddsgruppen ska vara med och visa upp vad vi håller på med. Det kommer även visas upp Rallylydnad, Agility och lydnad. Det kommer bli gratis fika och korvgrillning. Det kommer även bli lite aktiviteter för de allra minsta besökarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu är det bara att hoppas på att vi får ett någorlunda väder denna dag. Besökarna har möjlighet att ställa frågor och få information av våra instruktörer på plats denna dag. Alla är hjärtligt välkomna!

Just nu sitter jag och funderar lite på kvällens träning med gruppen. En sak vet jag iallafall, att vi ska träna transporter på längden och tvären. Både i ärm och munkorg. Eventuellt kommer det även bli en dubbelretning.

Men jag vet inte riktig ännu hur det blir med den saken? Det ger sig under kvällens lopp. Med Hindra tänkte jag fortsätta där vi slutade i går. Kontakt, kontakt och åter kontakt. Hon svarade jätte fint igår. Så det ska bli spännande och se vad som hänt, nu när hon fått sova på saken.Det blir även fokus på belöningssystemet. Hon har en klar värdering i olika belöningar. Men jag ska försöka få med mig så många som möjligt under kvällen.

Hon har bott hos mig en vecka nu. Hon har verkligen funnit sig till rätta i familjen. Hon tenderar att bli mindre och mindre utåtriktad för var dag som går. Hon har börjat förstå att det är jag som fattar alla beslut i hennes liv. Det har inneburit att hon tar kontakt med mig istället för att gå igång som en bandhund i tid och otid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man ser på henne att hon tycker det är skönt att slippa fatta en massa beslut. Som hon för övrigt inte är mogen att fatta.

Jag kommer även köra lite med henne i en kamprulle, med ett snöre i. Så att hon inte bara släpper bytet så fort detta blir passivt.

Jag vill gärna att hon håller detta lite längre, och vill komma in och bjuda upp med lite mer socialkamp emot mig. Jag testade lite igår. Och bitvis gjorde hon precis detta. Men jag vill väcka denna sida hos henne fullt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.