BLOGG: Alle man på däck

Igår hade vi träning som vanligt på Höör brukshundklubb. Just nu ägnar jag mig åt att bara aktivera Ztorm inför söndagens tävling. Det är inte så mycket putsande och filande för närvarande. Vi körde igenom momenten med kommendering, där jag inte lyder tävlingsledaren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är lång fördröjning mellan kommando och utförande. Ibland blir Ztorm lite väl lyhörd på den som kommenderar oss.

Han vet ju så väl vad som ska hända. Vilket är bra. Men han får lugna sig och lyssna på mina kommando, och inte tävlingsledaren. Igår kände jag verkligen att vi var ett team.

Kommunikationen mellan oss var i princip hundra procent. Det var vid ett tillfälle han höll på att utföra momentet när den såkallade tävlingsledaren kommenderade. Men han hejdade sig direkt. Det bara spratt till i kroppen på honom, och han fortsatte som det var tänkt. Det kändes tryggt och säkert. Jag var mycket nöjd med vårt lydnadspass.

På skyddet körde vi bara transporter i ärm och i munkorg. Jag var inte på honom nämnvärt under dessa. Jag belönade bakåt hela tiden. Han hade en fin balans mellan figgen och positionen hos mig. Med vissa undantag. Emellanåt får jag påminna honom lite. Men på det stora hela var jag nöjd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med Hindra körde jag först lite linförighet. Hon har börjat förstå vad som förväntas av henne. Hon söker upp positionen nästan helt självständigt.

Lite korv gör ju alltid susen! Vi tränade även på sitt, stanna kvar, ligg, stanna kvar. Vi körde även lite grundövningar i kryp och avslutade hennes pass med hopp med återhopp.

Hon tycker det är förbannat roligt att samarbeta. Och hon försöker verkligen förstå vad man är ute efter. Hon blir helt slut i huvudet. Jag får väcka henne i bilen när vi kommer hem. Hon sover djupt.

Det är rätt fantastiskt och se lilla Hindra vid sin sida. Det lyser ordentligt i ögonen på henne. Jag körde även lite kamprulle med henne på skyddet. Hon har börjat kampa bra med mig.Jag ville testa och se hur hon gjorde om det var en utomstående. Först blev hon arg som ett bi på figuranten när denna började hoppa omkring. Men efter ett tag så taggade hon ner och gick över i kamp. Hon fick vinna kamprullen några gånger.

Och hon börjar bli mer medveten om bytet. Hon fick en ny kompis igår. Det var Kjell Dehman, eller rättare sagt Kjell Dehmans godis. Det visade sig att han hade kotlett i fickan. Hindra ville gärna lägga beslag på detta. Kjell och Hindra lekte en hel del med Kamprullen. Hon bjöd upp till en trevlig dans med honom. I kväll ska jag åka på Distriktsmöte på P7, Revingehed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.