BLOGG: Ztorm is back

På måndagen stack jag ut med hundarna och lade spår. Jag var väldigt nyfiken på om noskvalsterna hade försvunnit? Vi åkte ut en liten bit ifrån Södra Rörum. Det fick bli korvspår för hela slanten  denna dag. Ztorm trodde nog att han kommit till himmelriket. Ett spår fulladdat med hotdogs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanken var att om näsan fortfarande var påverkad av kvalster så skulle han åtminstone få ett trevligt spår. Jag ville inte belasta honom i onödan.

Han gör alltid sitt bästa. Och då ska han banne mig ha det bästa förutsättningarna att lyckas med detta. Spåret var omkring 400 meter, 3 vinklar. Och en väldigt kort liggtid. Kanske 10-15 minuter. Tanken med denna liggtid, var att jag ganska snart skulle få svar på om han fortfarande var påverkad.

Om han var med i matchen igen, så lägger han sig normalt i spårkärnan. Men om han inte är det kommer han automatiskt ligga lite vid sidan av på läsidan om kärnan. För att få detta svar var jag tvungen att ha ett stort doftfält runt hela spåret. Därav låg liggtid.

Till min stora lättnad och glädje gjorde han som han brukar göra när han är vid sunda vätskor. Han lade sig i spårkärnan direkt sedan bar det iväg. Han spårade koncentrerat och lugnt. Tog samtliga vinklar klockrent. Jag hade ett fåtal föremål i spåret. Dessa markerade han fint. Ztorm är med i matchen igen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag lade även ett litet korvspår till Hindra. Spåret var cirka 50 meter och korv och en dutt på slutet. Spåret gick igenom en hel del ris och sly.

Detta ställde till det lite för henne. Men hon tog sig till slutet. Men en ny erfarenhet. När jag tog upp dutten och började leka med henne så svarade hon upp snabbt och direkt och började kampa och dra i dutten. Det finns en hel del fina egenskaper i denna lilla tjej. Hon visar redan att hon kommer bli en duktig spårhund med tiden.

På kvällen åkte vi ner till klubben, för att träna lite lydnad. Jag började med att köra lite kontaktövningar med Hindra. Hon svarade direkt med att ta kontakt med mig. Helt plötsligt gick vi linförighet med svängar och halter. Dessutom växlade jag mellan belöningarna. Både kamp och godis. Hon verkar uppskatta båda sätten. Det blev ett pass som varade i omkring 10 minuter. Sedan fick hon vila upp sig i bilen ett tag.

Jag tog ut Ztorm och körde igenom de fyra första momenten i elitklass bruks, plus hoppet och stegen. Vi hade en bra genomkörning av momenten. Ztorm gick fint. Sedan tog jag ut Hindra igen. Då körde vi kampövningar i en kamprulle. Detta har utvecklats enormt bara på ett par gånger.

Hon går i ordentligt och har ett hyfsat bett. Hon är aktiv så länge leksaken är aktiv. Det ska bli intressant och följa hur bytesmedvetenheten utvecklas. Det har alltid nytta av oavsett vad hon ska göra i framtiden?

2 reaktioner på ”BLOGG: Ztorm is back”

  1. Härligt att Ztorm är tillbaka igen!
    Skall bli spännande och se hur jakten på SM poäng kommer att gå och jätteroligt att Hindra svarar upp så bra på träningen.
    Du är kanon Mats!
    Kram//Linnéa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.