BLOGG: Vajert Hindra

Förra helgen fick jag ett telefon samtal från en gammal vän som heter Linnea Sekebon. Hon frågade mig om jag kunde husera en av hennes hundar ett tag. Det visade sig att en av hennes valpar ur senaste kullen visat lite humör emot främmande människor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enligt fodervärden till hunden hade detta kommit i samband med att Hindra gått i löp. Fodervärden bor i Växjö där hon studerar på universitetet.

Hon upplevde hela situationen som ohållbar. Jag åkte upp och till dem. Och lärde känna en mycket trevlig laekenois tik. Hon fick följa med mig hem. Och de sista dagarna har det ägnats mycket tid åt att få Hindra att inse att hon inte behöver vara misstänksam mot främlingar.

Hon har varit med mig till klubben, där man vet att det finns hundvana människor. Till en början var hon väldigt vaksam. Men ju längre tiden gick, och ju mer hundgodis hon fick av alla möjliga människor så började hon tagga ner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går släppte ja bara in henne i klubbhuset. Så att hon själv fick lalla omkring. Det kommer och går människor mest hela tiden.

Lilla Hindra gick mest omkring och tiggde godis. Jag hade sagt till alla att det var helt ok att ge henne. Hon skötte detta exemplariskt.

Vi har provat på att spåra lite. Jag trampade ett litet valpspår till henne. Som var full proppat med korv. Enligt uppgift var hon duktig på att spåra. När vi tog spåret så visade det sig att hon nog hade relativt liten erfarenhet av spårarbete. Det fanns överhuvudtaget inget system i arbetet.

Hon for fram och tillbaka över spåret. Det blev mer ett uppletande av korv. Jag gick in och stöttade upp henne. På slutet presterade hon något som skulle kunna kallas spårarbete. Vi har varit ute i olika miljöer. Här är hon väldigt stark. När det blir väldigt mycket intryck släpper hon sin vaksamhet helt. Hon är väldigt signalsäker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det gäller att man hanterar situationerna på ett avkopplat och lugnt sätt,så sköter hon sig som ett litet ljus.

Vi har kört grundläggande kontaktövningar. Hon börjar så smått att inse att detta lönar sig. Tillslut kan jag berätta att Hindra är en mycket trevlig tjej, som har fått lösa mycket här i världen utan att ha förutsättningarna att lyckas med detta.

Jag ser att hon mer och mer låter mig fatta besluten. När vi kommer in i en situation där hon i måndags gjorde ett kraftfullt utfall. Vänder hon sig emot mig i stället och frågar hur vi ska hantera situationen. Hon är väldigt mycket mindre osäker nu.

Tyvärr har jag inte kunnat fotografera henne. Så ni får avvakta foto till senare. Vajert Hindra är ett riktigt charmtroll. Mig har hon charmat fullt ut. Jag vet inte hur länge det livet stannar hos mig. Men den som lever får se!

2 reaktioner på ”BLOGG: Vajert Hindra”

    1. Hej Oscar & Angelica!
      Jag hoppas att allt är bra med er! Hindra, Jag och Ztorm har det roligt ihop. Efter några utvecklings samtal har hon börjat ändra uppfattning om mänskligheten. Hon är med mig och Ztorm dygnet runt på träningar eller i andra sammanhang. Det går mycket bra med henne. Hon charmar de flesta hon träffar. Hon är fortfarande lite osäker på främmande. Men det går snabbare och snabbare att komma över detta. Vissa människor har hon lärt sig känna igen, då är hon väldigt frikostig med pussar och kelande direkt. Hon är ett charmtroll som är osäker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.