BLOGG: Vi blev mycket folk

Igår hade flera stycken meddelat att de inte kunde komma på träningen av olika anledningar. Men av någon mystisk anledning började folket ramla in en efter en. Vi blev tillslut nästan fullt manskap. Åsa hade dessutom med sig en kompis dit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började som vanligt med en snabb kopp kaffe, och pratade igenom lite strategier inför kvällens träning.

Åsas kompis hade kommit dit för att köra lite lydnad med sin Golden retriver hane, som heter Chivas. Enligt henne själv blev det mycket stress under lydnaden.

Vi började med att titta hur hon agerade med ihop med Chivas. Det såg riktigt trevligt ut. Men vi fick se lite stresspåslag från hunden. Hon fick några råd på hur hon skulle kunna sänka stressen. Anita och Chivas testade upplägget.

Vips så gick Chivas in i djup koncentration i stället. Anita och Chivas har kommit långt i sin träning. Det så redan mycket trevligt ut. Men när hon började tänka lite annorlunda försvann stressen helt. Även i krypet som tydligen varit ett litet problem, Kröp Chivas lugnt och fokuserat. Vi fick bevittna ett samlat och samspelt ekipage!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi övriga i gruppen körde också en massa lydnad denna kväll. Jag och Ztorm hade en sådan där kväll när allt bara fungerade klockrent.

Vi blev kommenderade i de flesta momenten i Elitklass, förutom stegen och apporteringarna. När jag och Ztorm kände oss nöjda så gick jag och bytade hund.

Det var Hindras tur att få vara i centrum. När hon kom ut ur bilen så var jag beredd på att hon eventuellt skulle göra några utfall. Men till min stora glädje tog hon istället kontakt med mig. Vilket jag belönade rikligt.

Vi spatserade in på planen och gick rakt in i smeten med människor och hundar. Hon tog direkt kontakt med människorna i gruppen. Och som alltid finns här godis i fickorna på de flesta. Hindra ser människor som godisautomater. Hon var avkopplad och fin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi körde några kontaktövningar. Det blev även lite moment övningar. linförighet, sitt, ligg och förberedande kryp övningar. Hon tycker det är skitroligt.

När samtliga var klara med sin lydnad drog vi igång skyddspasset. Då gick jag och hämtade en kamprulle till Hindra.

Vi lekte en massa jaktlekar, där hon vinner bytet direkt. Jag började efter ett tag att hålla emot lite. Och hon svarade bra på detta. Men hon har inte så stor bytesmedvetenhet.Så när det inte är aktivitet i bytet, så avbryter hon direkt.

Det ska bli roligt att se hur detta utvecklas med tiden. Tyvärr vet jag inte hur länge Hindra kommer att vara hos mig. Hon ska med tiden upp till sin uppfödare Linnea Sekebon på Vajerts kennel. Problemet är att jag börjar tycka väldigt mycket om henne. Hon har lindat mig runt sitt lillfinger, om nu hundar har sådana?

Men så länge hon är hos mig kommer jag göra allt som står i min makt, för att hon ska ha ett trevligt och intressant liv med mycket träning och uppmärksamhet.

Även skyddet med Ztorm gick kalas. Vi körde som vanligt en massa transporter i ärm och munkorg. Dessutom blev det några stötar med efterföljande utbackningar. Vi körde ett fasttagande fullt ut, med efterföljande bevakning. Här fanns inte så mycket att orda om. Jag var riktigt nöjd med vårt pass!

2 reaktioner på ”BLOGG: Vi blev mycket folk”

  1. Åh vad glad jag är att du tog dig an Hindra och att det ser ut att gå väldigt bra för er 🙂

    Kan inte tacka dig nog!

    Stor kram//Linnéa

    1. Hej Linnea!

      Hon är en väldigt trevlig tjej! Hon tycker det mesta är roligt här i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.