BLOGG: Kristi himmelsfärdsdag

Idag är det tidig uppstart på träningen. De flesta i gruppen är lediga. Men jag är rätt så övertygad om att jag inte kommer hem tidigare än vanligt. Vädret gör nog att vi kommer ligga i gräset en hel del och planera och diskutera träningsupplägg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blir blir mycket folk. Det ska bli roligt att träffa gänget. Det innebär att vi kan få en ordentlig grupp till framåtsändandet.

Övriga lydnads moment kommer jag bara  köra igenom lite snabbt denna dag. Med mycket lek och bus. Det börjar dra ihop till tävlingen i Landskrona den 19 maj. Så dagens pass är tänker jag lätta lite på träningen.

Till helgen kör vi ett sökpass. Sedan håller vi oss lugna fram till starten. Jag tror att träning in i det sista, gör mer skada än nytta. På flera plan.

Sakta men säkert börjar tävlings djävulen så smått vakna. Risken är stor att man börjar bli orättvis mot sin hund. Jag vill att Ztorm ska vara utvilad och laddad på tävlingsdagen.

Många gånger stöter man på förare som tränar in i det sista.  På tävlingsdagen är hundarna inte i stöt? Jag tror inte på ett sådant upplägg. Nu handlar det mest om att hålla Ztorm på gott humör och känna sig tillfreds med livet som sådant. För att på tävlingsdagen vara harmonisk och känna att husse och han är världens bästa team!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man kan dra likheter med andra sporter inte bara i hundvälden. Först så tränar man tungt, för att sedan släppa på belastningen. Kropp och själ får återhämta sig.

Hjärnan får sortera intryck och lägga dem på rätt plats. En skyddstävling är krävande både för hundar och människor. Det gäller att man är fullt fokuserad på uppgiften. Och får en maximal urladdning under de olika momenten. Detta är inte helt lätt.

Det finns nog lika många upplägg, som det finns hundar och människor. Men en sak är säker. Det man inte har ordning på en vecka innan tävling. Blir inte så pass mycket bättre med ett evigt nötande. Då gör nog vila och tid mer nytta för prestationen som helhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.