BLOGG: Bruks & Lydnadsgruppen

Igår var jag iväg på första mötet med med Bruks och lydnadsgruppen. Vi var två nya i gruppen. Jan Sjölander från Ängelholm. Hans ansvarsområde är tävlingsledarna. Jag är också ny i gruppen, som ansvarig för skyddshundarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna-Kerstin Svensson är sedan länge ansvarig för tävlingssekreterarna. Hon upplät sitt hem för mötet. Som ni redan känner till så har Leif Borgenlöv åter inträtt som sammankallande i gruppen.

Han lämnade officiellt alla uppdrag i Skånedistriktet vid årsmötet i februari. Anna-Kerstin lyckades med konststycket att få Leif att ta sig an uppdraget igen. Vi startade mötet med att äta Pizza. Sedan rullade själva mötet igång.

Jag och Janne fick presentera oss inför övriga. Vem vi är, vad vi gör osv. Det avhandlades en hel del saker under mötet. Bland annat togs det upp problemet med avsaknaden av tävlingsledare för patrullhunds tävlingarna. Många klubbar har lagt in om dessa tävlingar. Men det har inte utbildats tävlingsledare för detta. Det kommer inom kort starta upp utbildning för detta. Håll utskick på distriktets hemsida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det kommer även läggas upp en intresse anmälan för skyddslicens teori. Jag har förnärvarande lite koll på hur det ser ut ute bland skyddhundgrupperna.

Om det finns behov av att köra en ”Hunden&Lagen” Tanken är att hålla dessa teori tillfällen en gång på våren, och en gång på hösten om behov finnes? Håll utskick på distriktets hemsida!

Det diskuterades även om behovet av träningsfigurant träffar. Det är angeläget om att dessa får ett utbyte med kunnigt och erfaret folk. Just nu undersöks lite olika alternativ för att få igång detta.

Ikväll är det styrelsemöte i Höör Brukshundklubb. Jag tänkte åka ner tidigt så att jag får träna lite lydnad med Ztorm innan mötet. Jag har en del saker som jag kommer att ta upp på mötet. Blandannat ansökningen om tävlingar för 2014. Jag har har kollat upp datum, förhoppningsvis så kolliderar vi inte med andra klubbar i vårt när område?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.