BLOGG: Värme press

Nu har ju som bekant den efterlängtade värmen infunnit sig. Så gårdagens träning gick ut på att köra relativt länge och tufft med Ztorm. Tillvänja honom vid sol och värme. Han brukar inte direkt vara värmekänslig. Men jag vill inte lämna något åt slumpen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det börjar dra ihop sig till tävlingen i Landskrona den 19:e. Sist vi tävlade där fick vi ett rejält väderomslag. I veckan innan tävlingen, var det 10-12 grader. På tävlingsdagen fick vi strålande sol och över 20 plusgrader.

Jag har inte upplevt att Ztorm är direkt värmekänslig av sig. Men när det blev ett så pass drastiskt omslag i vädret märkte jag att även han var påverkad. Här var en del ekipage som underpresterade rejält denna dag. Ztorm gjorde en bra tävling oavsett. Vi knep ett cert denna dag, i hård konkurrens. Därför tänkte jag ta tillefället att få köra tungt med Ztorm i försommarvärmen.

Jag åkte ner på klubben mitt på eftermiddagen. Och började köra momenten i eliten. Jag körde igenom samtliga moment tävlingsmässigt. Med en skillnad att jag belönade upp honom mellan momenten. Det blev lite bus och kampande i duttarna. Sedan började vi om och körde de första 4 momenten med koff 4.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sedan blev det en dricka paus i skuggan för oss båda. Man märkte att värmen tog på honom. Men Ztorm är Ztorm.

Efter en kvart i skuggan gjorde vi om samma procedur. Det blev ytterligare 1 1/2 lydnadspass. Han jobbade på fint även om han förmodligen tyckte det var rätt jobbigt.

Idag blir det helt tränings fritt. Ikväll är vår träning med gruppen inställd. Folket är upptagna på annat håll. Vissa måste jobba, en är iväg på hundläger. Själv ska jag iväg på mitt första möte med bruks&lydnads gruppen. Det ska både bli roligt och intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.