BLOGG: Oväntat besök

Ztorm och jag åkte ut på förmiddagen för att träna lite spår och uppletande. Jag försökte få mig mig någon ut och träna. Det var inte helt lätt. Antingen jobbade de, eller så var de iväg och dömde hundtävling osv. Men varför hänga läpp för detta. Då hade jag hela skogen för mig själv, trodde jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag åkte ut i Fulltofta vid den stora eken. Jag hade lagt upp en plan för dagens övningar. Jag skulle trampa ett relativt långt spår var tanken. Spårkonditionen skulle få sig en duvning.

Av olika anledningar blev det cirka 2000 meter, 12 apporter, 3 spetsvinklar och ett antal vanliga vinklar. Liggtiden blev nästan 2 timmar. Efter att jag trampat spåret så gick Ztorm och jag en rejäl promenad. Under denna promenad dök det plötsligt upp en massa hundbilar. Jag blev orolig att jag hade hamnat mitt i en tävling.

Men det visade sig att det var ett sökgäng från Lunds brukshundklubb, som skulle ut och spåra? Ni läste rätt. Det var folk som jag träffat tidigare, men aldrig tränat ihop med. Sist i bilkortegen körde Sara Lindström. Hon med Duffy. Det visade sig att hon var på besök hos gänget. En i gänget har hennes omplacerade hund Mallekrafts Hälge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var roligt att träffa Sara. Det var ett tag sedan. Vi fick dessutom se Hälge in action. Han gjorde ett gediget spårjobb. Jag slog mig ihop med Lunda gänget och tränade med dem hela dagen.

Det är alltid lika roligt att se hur andra tränar, och framförallt hur de tänker på hundträning. Efter ett tag gick jag och Ztorm och tog vårt spår. Ztorm fäste klockrent. Och vi for iväg längs spåret. Jag hade lagt apporterna lite strategiskt. Ibland kan han ha lite bråttom iväg när han får klartecken att fortsätta att spåra. Så därför lade jag 3 apporter efter varandra med cirka 5-6 meter emellan.

Precis som jag befarade hittade han en av dessa men for över nästa apport. och tog den tredje i upplägget. Jag hade en likadan station längre fram. Jag var mycket intresserad av hur han skulle göra här. Han hade förhoppningsvis lite med sig sedan tidigare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kom till den andra stationen med 3 täta apporter. Och nu var han mycket noga. Han markerade samtliga mycket fint. Han tog samtliga vinklar med beröm godkänt. Jag var mycket nöjd med hans arbete.

Jag följde med och tittade på de andra ekipagen när de spårade.  Det var mycket trevligt att se. De tränade lite olika saker samtliga i gruppen. Här fanns både rutinerade och orutinerade hundar. Men som alltid är det lika intressant att se andra att arbeta med sina hundar.

Vi trampade en uppletande ruta. Här bytade vi föremål. Jag och Ztorm fick köra på helt nya föremål. Samma sak gällde för Lundagänget, de använde mina föremål. Vi körde nästan helt tävlingsmässigt. Med en betydande skillnad. Belöningar till vovvarna. Från att jag tänkte mig ett snabbt träningspass i ensamhet blev det en trevlig dag ihop med andra hundmänniskor. Vi bytade lite telefon nummer. Och bestämde att vi skulle träffas igen i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.