BLOGG: Red Goblins Ztorm 4 år

Igår fyllde Ztorm 4 år. Det är inte klokt vad tiden går snabbt. Jag kommer ihåg när vi skulle hämta honom i Eskilstuna. Åsa Nordström med familj skulle ner och hälsa på kompisar. Det sammanföll med leverans av valpar. Skönt för oss i söder. Annars hade vi fått åka upp till Luleå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade bestämt att vi skulle träffas på en parkering vid ett stort köpcenter. Jag  och Kattis och vår dåvarande träningskamrat Martin Sjölin åkte upp tillsammans.

Martin skulle också hämta sin lilla valp. Det måste ha sett konstigt ut för folk som passerade parkeringen. Åsa med familj kom infarande på parkeringen med bil och hundsläp. De hade sina vuxna hundar i släpet, medans valparna åkte i bilen. Man var rätt spänd över att få träffa sin lilla kompis för första gången. Martin och jag hade överlåtit till Åsa att välja valp till oss.

Så det var med en viss spänning och nyfikenhet man tittade in i bilburen med valparna. Jag fick genast ögonkontakt med en av valparna. Blicken jag mötte var allt annat än trevlig. Jag och Kattis kände igen Ztorm direkt från alla foton vi fått sända till oss från Åsa. Han hade en väldigt allvarlig blick. Det gick inte att ta miste på att det var Ztorm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valparna lastades ur bilen. Och vi gick en liten rastningsrunda i utkanten av parkeringen. Våra valpar var väldigt framåt och nyfikna. De ville iväg och undersöka världen.

När vi kom tillbaka så skulle jag lyfta upp det lilla knytet och kela med honom trodde jag. Ur detta lilla liv kom ett avgrunds djupt morrande. Men han fick finna sig i hanteringen. Efter ett tag fann han det rätt mysigt och tryggt att sitta i min famn. Papperna gjordes iordning och pengar bytade ägare.

Det var dags att åka ner till Skåne igen. Kattis hade ordnat fint för Ztorm på golvet vid passagerarsätet fram. Men Ztorm tyckte annorlunda. Han var sur och vrång hela resan ner till Skåne. Det verkade vara ett normal tillstånd för honom.Tiden gick och Ztorm började sakta men säkert inse att hans strategi att vara vrång inte lönade sig. Varje gång han visade denna oangenäma sida, fick det konsekvenser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ungefär när han var 6 månader kom vändningen. Jag kommer ihåg denna dag som igår. Helt plötsligt började han interagera med mänskligheten. Sedan denna dagen har Ztorm gått från klarhet till klarhet!

Han är en hund med mycket resurser. Dessutom älskar han att utnyttja dessa fullt ut i träning och tävling. Att han älskar dessa aktiviteter råder det inget tvivel om. Hur gratulerar man Ztorm bäst? Jo, man bestämmer med sina träningskompisar att man ska träna ihop. Så på morgonen igår blev det först några skinkmackor till Ztorm.

Sedan åkte vi iväg och körde lydnad och uppletande ihop med Magnus och hans hundar. Vi kom hem lagom till att ishockey sändningen på TV skulle börja. Så kvällen blev i ishockeyns tecken. Där Ztorm satt och tiggde snacks, och fick stor utdelning. Idag ska vi iväg och spåra, eventuellt blir det även ett uppletande. Jag tänkte gasa på lite i spåret idag. Då tänker jag längden på spåret. GRATTIS! PÅ FÖDELSEDAGEN.

2 reaktioner på ”BLOGG: Red Goblins Ztorm 4 år”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.