BLOGG: Formen börjar bli bra

Igår mitt på dagen var jag och Ztorm ute vid Ekeröd och spårade och körde uppletande. Jag började med att trampa ett spår som inte var mer än cirka 500 meter. 3 apporter plus slutet. Liggtiden var 1 timme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen uppgift gick ut på att vinkla till förbannelse. Jag tror att jag fick in någonstans mellan 50-60 vinklar. Den första vinkeln låg bara tre meter från påsläppspunkten.

Precis som jag befarade flög Ztorm över denna. Men reagerade blixtsnabbt och fann vinkeln. Sedan var han lite mer rädd om spåret fortsättningsvis. Han insåg att han var tvungen att sänka farten och vara fullt fokuserad på uppgiften. Det gick inte att spåra med nosen på sparlåga. Han löste uppgiften på ett bra sätt.De få pinnarna som jag lagt ut i spåret var mest för att Ztorm skulle få en andningspaus i arbetet.

Medan spåret låg till sig hade jag trampat en uppletande ruta. I denna hade jag placerat ut 5 föremål. Av någon anledning räknade jag fel på hur många föremål Ztorm hade hämtat in. Jag fick för mig att han missat ett föremål. Så jag fortsatte och skicka honom. Han sprang glatt ut och letade febrilt efter nya föremål.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När jag skulle skifta plats på föremålen i min träningsväst upptäckte jag misstaget. Jag hade alla fem föremålen på mig. Tur att man har en hund som älskar att leta föremål.

Jag skickade ut ett föremål i rutan när han var på väg ut i rutan. Så att han skulle få en sluthandling. Han fick vittring på detta när han var  på väg emot mig ute på basen. Han tog detta föremål och kom in och lämnade av detta på ett någorlunda fint sätt. Han var rätt flåsig, föremålet skallrade i munnen. Detta kan jag inte klandra honom för. Felet var helt och hållet mitt!

På kvällen var det lydnad och skydd med gruppen. Vi körde lydnaden samtidigt denna kväll. Det blev inte så mycket att stå och titta på varandra. Ztorm och jag hade ett riktigt trevligt pass. På skyddet tränade vi på utbackningar och transporter. Dessa övningar gick kanon. Vi kunde känna oss nöjda båda två. Ztorm var på ett sprudlande humör.

När vi kom hem var han duktigt busig. Som han varvade med lagom dosor med mysning av den högre graden. Idag har vi haft en lugn dag. Vi har varit hos Camillas hundrehab och gått i vattenlöpbandet och slappat på vibrationsbordet.

Kvällen ägnade vi åt att titta på vårt kära ishockey landslag. När de fick stryk i öppningsmatchen mot Sweischer land med 3-1. Jag hoppas verkligen att de rycker upp sig till i morgon. Då har de Tjeckien som motståndare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.