BLOGG: Lydnads tävling

Idag har Höörs Brukshundklubb haft sin lydnadstävling alla klasser. Vi hade ett underbart väder. Svaga vindar och solen sken från en klarblå himmel. Förutsättningarna för en lyckad tävling var stor. Redan på morgonen märkte man på de tävlande ekipagen att de var riktigt taggade. Det bådade gott för dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter den sedvanliga lottningen drog vi igång tävlingen. För egen del hade jag fått förtroendet att kommendera elitekipagen. Det märktes att dessa var i kapp med träningen efter en lång vinter.

Det var en trevlig lydnadstävling att följa i händelsernas centrum. Att det dessutom var ett hemmaklubbs ekipage som vann, gjorde det inte sämre. Katarina von monscinsky vann inte bara i eliten denna dag. Hon hade dessutom sin yngre hund i lydnadsklass 2. Hon vann även denna klass. Det är väl detta som kallas maximal utdelning?

Jag kan tänka mig hur skönt det måste vara att sitta i bilen på väg hem, och kunna konstatera att man är helt rätt på det i sin träning. Ett stort grattis från mig Katarina!

Jag tog över som tävlingsansvarig i Höörs brukshundklubb på årsmötet i februari. Vi skulle haft två spårtävlingar den 6-7 april. Tyvärr fick vi ställa in dessa på grund av att snön låg kvar. Så detta var egentligen första tävlingen som jag fick vara med om att genomföra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu när man sitter och tänker tillbaka på tävlingen vi haft under dagen, och summerar alla intrycken. Kan jag med stolthet konstatera att alla inblandade gjorde ett heroiskt arbete med tävlingen.

Allt flöt på mycket bra. Samtliga funktionärer var glada och positiva. Jag tror att denna attityd smittade av sig på de tävlande. Köket levererade som vanligt riktigt god lunch. grillen sköttes föredömligt. Vi hade ändrat lite på organisationen på de olika lydnadsringarna. Det gjorde att vi hade verksamhet igång närmast klubbhuset hela tiden.

Jag var nyfiken på vad detta skulle göra på försäljningen av mat, kaffe, läsk och kakor. Enligt vår kassör tillika kökschef. Så trodde hon spontat att vi drog in dubbelt med pengar än vid en normal tävling.

Det ska bli intressant att utvärdera detta framöver. Om det bara var en tillfällighet. Eller om det faktiskt var upplägget som bidrog? Det får framtiden utvisa. Hur somhelst är det bra att få in pengar till klubbens verksamhet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.