BLOGG: Vilodag

Igår blev det ingen träning för Ztorm och mig. Det blev istället mys ute i skogen. Jag bredde några smörgåsar och fyllde termosen med kaffe. Sedan åkte vi iväg till en skog som ligger i närheten av Ekeröds-rasten på väg 22.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har stannat där ett flertal gånger när jag varit på väg till Åhus eller Kristianstad för träningar eller utbildning. Mest för att rasta av Ztorm lite snabbt.

Jag har vid dessa tillfällen tänkt att jag skulle åka dit och utforska skogen. Det är en riktig trollskog. Jag tänkte gå runt och fotografera. Men glömde tyvärr kameran i hallen där hemma. Ztorm och jag gick omkring och filosoferade och hade det gott i några timmar.

Jag vet i och för sig inte om Ztorm filosoferade så mycket. Han sprang mest runt med stora stockar i munnen. Vi hittade en plats där det var lä. Solen värmde ordentligt och fikat togs fram. Detta är livskvalitet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När vi kände oss nöjda återvände vi till hemmet. Det var träning med gruppen på kvällen. Innan detta pass så hade jag bestämt med Annika att vi skulle träffas och köra igenom lydnadsklass 3, rent tävlingsmässigt.

Annika gjorde detta med bravur. Dels kommenderade hon igenom mig, utan hund. Sedan körde hon ett ekipage igenom hela programmet. Man märkte på Annika att hon hade fullt grepp på händelseförloppet. Det kändes lugnt och tryggt.

Jag anslöt till skyddsgruppen som redan dragit igång lydnaden. Jag har sagt det förut. Det har hänt en hel del i utvecklingen av hundar och förare. Det var många kurser igång under kvällen igår. Så det var rätt stökigt på appellplanen. Med valpar och unghundar som tyckte det såg intressant ut hos oss. Vi fick några studiebesök av dessa. Men det är precis som det ska vara.

Det är klubben sånt ska hända. Framförallt är det roligt att så många grupper är igång samtidigt. Det känns att klubben lever! Det är trevligt när en liten vovsing kommer farande, skitlycklig och nyfiken. Det tycker i och för sig inte förarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.