BLOGG: Mycket träning i dagarna 4

Ztorm och jag har haft några dagar med mycket träning. Det började i torsdags. Det blev ett förmiddagspass med spår och lydnad. På kvällen tränade vi ihop med vår skyddsgrupp i Höör.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På fredagen blev vi bjudna till Åhus och köra sök. Som vanligt hade de en riktigt trevlig och krävande sökruta. Med tanke på att vi fått lite vår nu. Så blir man imponerad av hundarna.

För cirka en vecka sedan gick man med mössor och vantar på sig på träningspassen. I fredags var det varmt och skönt. Jag trodde hundarna skulle bli mer tagna än vad de verkligen blev. Jag körde ett pass med träffar på båda sidor.

Det blev sammanlagt åtta stycken på en stig som var tvåhundra meter. Ztorm bara tuggade sig igenom sandynor och upp och ner för backar. Han skötte markeringara klockrent. Han var inte på någon gång. Det verkar som om att han har förstått att man inte får vara på sökfiggarna. Sista två månaderna har han skött detta exemplariskt.

På lördagen stod det sök på programmet igen. Denna gång med mitt ordinarie gäng. Jag hade bjudit in lite folk från Åhus,Tollarp och Kristianstad. Vädret var kanon. Kanske lite för lite vind för att det skulle vara helt optimalt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fick till en riktigt fin sökruta ute i Fulltofta. En startordning gjordes upp. Sedan körde vi igång. Dagen till ära körde jag lite tomslag med Ztorm.

Han for ut och slog framåt på varje skick. Och sökte sig emot mig när han inte fick upp någon vittring. Så fortsatte det igenom flera skick. Tills han fick vittring på första figgen. Han markerade denna fint. Inget tjafs eller annat strul. Jag blev såklart mycket glad över hur han börjat agera i söket.För er som känner Ztorm vet ju att han emellanåt laddar på lite väl mycket hos figgarna. Det har inneburit att figgarna inte kunnat belöna honom. Kanske inte helt optimalt. Men han började dominera figuranterna.

Så jag fick själv sköta belöningar. Och figgarna fick bara vara helt passiva. Sista tiden har det hänt något i huvudet hos Ztorm. Det har gjort att jag kunnat flytta belöningarna till figgarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

som på min signal slänger brandslangen till honom. Och i vissa fall även sliter av honom munkorgen. Jag är så glad att vi börjat få ordning på detta aber. Ztorm är en riktig mys vovve ute hos figuranterna!

Dagen till ära så hade vi fått fint besök av en elva årig tjej som heter Saga. Hon har en riktigt trevlig Border Collie vid namn Tweed. Det ska börjas i tid. Saga var jätte duktig med sin hund. Och Tweed fattade galoppen väldigt snabbt. Saga och Tweed genomförde ett riktigt fint pass. Vad månne det bli av dessa stora talanger!

Idag så åkte jag ut till en av Höörs Bks appellspår kurser. Jag ringde en av instruktörerna och frågade om de hade en liten bit mark som Ztorm och jag kunde få låna till att köra uppletande. Väl på plats så hade kursarna precis trampat sina spår. Så fikat var på väg fram.

Jag gick iväg och vallade av en ruta. Och när jag kom tillbaka frågade de om de fick följa med och titta. Klart att de fick det. Det blev nästan som i skarpt läge. Med publik och folk som rörde sig i närheten av rutan.

Min tanke med dagens övningar var att träna på att få Ztorm att komma med föremålen utan att tugga på dem. Det brukar vara detta vi lägger poletterna på. Men av någon anledning var tugget minimalt. Så jag kunde inrikta mig helt på själva uppletandet. Han gick vackert i rutan. Fina skick och full fart in med föremålen. Tack för att jag fick störa er på er träning. Det var guld värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.