BLOGG: Skön träningskväll

Igår åkte jag ner tidigt på klubben. Tränings suget blev helt plötsligt för stort. Jag och Ztorm tränade framåtsändandet och de båda apporteringarna i elitklass. Solen värmde rejält. Efter ett tag fick jag lätta på klädseln. Det är skönt att Ztorm är relativt okänslig mot värme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han bara jobbar på som vanligt. När jag varit ett tag på klubben kom det ner ett gäng som skulle köra lite agility. Jag gick dit och pratade lite med dem.

Jag tyckte att det var ett utmärkt tillfälle att få göra en platsliggning med rejäla störningar. Det for hundar och leksaker framför näsan på Ztorm. Men han låg lugnt och fint.

Vi avslutade passet på Hardys i Höör med en glass. På kvällen var det träning med gruppen. Alla var på ett sprudlande humör, både människor och hundar. Det var fortfarande ljumma vindar som drog in över Höörs brukshundklubb. Det var en sådan där kväll man längtar efter i januari. Det är anmärkningsvärt vad ekipagen har gått framåt i vinter. Det har verkligen hänt saker.Vi körde som vanligt lydnaden en i taget. Där övriga kopplar på hök ögonen. Jag och Ztorm körde bara ett kort pass fritt följ. Med svängarna i fokus.

Jag ville ha störning i form av att en gick omkring med en skyddsärm på sig i min närhet. Till en början blev Ztorm lite väl het. Han slarvade lite. Men efter ett tag så insåg han att han inte skulle köra skydd. Han fogade in sig och gick riktigt bra. Det kommer bli mycket sådan träning framöver.

På skyddet körde jag och Ztorm transporter i ärm. Han var väldigt lugn och samlad när vi anslöt bakom figgen. Det kändes fantastiskt. Vi gick iväg och redan efter första höger svängen klickade jag ut honom och gjorde väldigt klart för honom att jag var mer än mycket nöjd. Vi busade och lekte och hade en riktigt rolig avslutning. Ztorm var glad som en speleman. Jag höll efter denna fullträff. Vi lekte oss ner emot bilarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.