BLOGG: Nya skyddsfiguranter i Skåne

Igår avlade tre stycken nya skyddsfiguranter sin examen i Kristianstad. Samtliga gjorde ett gediget jobb. Från början var de tretton stycken. Under utbildningens gång har folk fallit ifrån av olika anledningar. För egen del så gjorde jag mitt praktiska prov som tävlingsledare A.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var nog alla lite spända inför uppgiften. Annat hade ju varit konstigt. Ztorm och jag fick även gå provekipage i examineringen.

Idag vid middagstid blev det klart att en av de nya figgarna fick sitt första officiella uppdrag på skyddshund tävlingen den femte maj i Laholm. Det är Carl-Johan Lindström som ska ut i hetluften. Med tanke på hur det såg ut igår kväll. Så är Carl-Johan väl förberedd inför uppgiften.

Nu håller tummarna för Carl-Johan och de andra figuranterna att de får lite tävlingar här under året. Alla är nog överens om att det är viktigt att de kommer ut och får känna på verkligheten. Med allt det för med sig.

Jag vill passa på att gratulera Patrik Håkansson till att han blivit uttagen som figurant till Svenska Mästerskapet på Mantorp senare i augusti. Patrik och Anders Brorson har varit våra lärare under utbildningen.

Det lyckades med bedriften att lära oss något! Tack så mycket. Ikväll är det träning med gruppen i Höör. Jag tänker i princip bara träna på transporter under skyddspasset. Jag var inte helt nöjd med våra transporter igår kväll. Det finns mer att önska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.