BLOGG: Officiell utomhus träning

Denna dag har man längtat efter hela vintern. Ridhus i all ära. Men nu går skyddsgruppen i Höör utomhus. Ikväll är första passet på länge som vi kommer att köra på grön gräsmatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu är våren här, oavsett vad meteorologerna säger. Förhoppningsvis tar det inte många veckor innan man ligger i gräset, endast iklädd T-shirt och shorts.

Vilken härlig känsla! I helgen som gick var Åsa i Karlshamn och tävlade i Elitklass skydd. Hon var relativt nöjd med dagen. Det blev några små missar lite här och var.

Men det är som vi brukar säga, Det är inte nu ekipagen ska vara på topp. Framförallt hade Hajas varit lite väl het i samtliga transporter. Vi pratade om detta fenomen. Man kan väl konstatera att transporterna är inte lätta att utföra hundraprocentigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Däremot gick vissa moment över förväntan. Tyvärr jobbar Åsa ikväll. Så hon kommer inte till träningen.

För egen del tänkte jag att Ztorm skulle få gå lite transporter i munkorgen, även lite tragglande i ärm transporterna kan jag tänka mig.

Beroende på hur underlaget är ikväll tänkte jag även köra dubbelretningen. Underlaget måste i sådana fall vara riktigt bra. Jag har varit nere på klubben nästan varje dag i en veckan och kört lydnad.

Med tanke på hur det har sett ut då i gräset, har jag stora förhoppningar på att det ska kunna fungera utan att skaderisken blir för stor på hundar och figuranter. På lydnaden kommer jag lägga större delen på framåtsändandet, tungapportering och metallapporteringen. Hur som helst har man längtat efter denna dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.