BLOGG: Lydnad

Jag och Ztorm åkte ner till klubben omkring lunchtid idag. Jag ville köra lite lydnad ihop med Ztorm. Appellplanen var nästan snöfri. Dagens meny bestod av framåtsändandet och apporteringarna i huvudsak. Det känns att Ztorm är på väg mot formen, efter vintern.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han kändes väldigt fokuserad och på hugget. Metallapporteringen blir stadigt bättre. Under vintern har vi ägnat en hel del tid åt detta moment. Han har aldrig varit riktigt förtjust i att hålla denna apport i ett järngrepp.

Däremot har han utvecklat en egen metod. Han trycker fast apporten med tungan emot gommen. Det var nog inte så här det var tänkt en gång i tiden, när man hittade på detta moment. Det roliga i sammanhanget är att vi alltid har haft höga betyg på tävling. Det finns inte så mycket att dra för. Men faktum är att han inte biter i apporten. Utan trycker fast den med tungan. Alla sätt är bra, utom de dåliga?

Jag lägger mest tid på att träna på tempot nuförtiden. Däremot älskar han tungapporteringen. Om han hade fått bestämma, så hade han gått omkring med denna i munnen hela dagarna. Jag har fått lägga in ett förbud på att engagera sig i apporter som ligger i närheten av träningsplatsen. Men som jag ser det är det ett angenämt problem.

Framåtsändandet gick riktigt bra i båda riktningarna. Han laddade ut i full galopp. Och växlade ner i skritt strax innan konerna som stod uppställda. och behöll ett fint avstånd igenom hela momentet. Jag körde momentet en gång. Och vi avslutade med bus och lek. Vi hade ett bra pass ihop. Vi åkte hemmåt och käkade lite båda två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.