BLOGG: Spår & Uppletande

Idag på förmiddagen åkte Ztorm och jag iväg för att fixa lite ärenden. Jag var tvungen att sticka till Lund. Och till min stora förvåning så var det helt snöfritt på marken. Hemma i södra Rörum ligger snön fortfarande kvar. Men det börjar även försvinna här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det börjar se hoppfullt ut inför Höörs Bk spårtävlingar den 6-7 april. Inne i Fulltofta där spåren kommer att gå, är det fortfarande relativt djup snö.  Får vi bara några dagar till med plusgrader så får vi det helt snöfritt här också. Jag har varit orolig att vi skulle bli tvungna att ställa in tävlingen.

Så nu är det bara att hålla tummarna på att det inte kommer mer snö. Och att solen tinar bort det sista. När jag satt i bilen på väg emot Lund. Började det suga i spår och tränings tarmen. Jag fixade mina ärenden snabbt och lätt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sedan styrde vi kosan mot Revinge. Jag önskade bara att jag hade haft med mig lite gott kaffe. Men det fick bli lite improviserat. En färdig bredd smörgås och lite äpple juice inhandlades. Jag trampade ett spår till Ztorm som var cirka 1000 meter.

10 föremål lades ut. Det var tre naturpinnar, två vantar, två patronhylsor och tre vanliga hyvlade pinnar. Liggtid cirka en 1 1/2 timme. En spetsvinkel. Direkt påsläpp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under tiden spåret låg till sig, trampade jag en uppletande ruta. Jag lade även här ut 10 föremål. Jag ville träna hanteringen av föremålen i första hand. Inte så mycket själva uppletandet. Ztorm var som vanligt på hugget. Han trodde nog att det var julafton. Hela rutan var nersållad med föremål. Oavsett hur han sprang så fann han saker. Jag var nästan helt nöjd med hur han hanterade föremålen.

Här finns trots allt fortfarande lite tugg. Efter uppletandet hittade vi en lugn och solig plats, där vi slog oss ned och åt köpemackan. Solen värmde och det var enormt skönt att få solstrålarna i ansiktet. Detta är livs kvalitet! Det började ihop sig för att ta spåret. Jag selade på Ztorm. Han fäste mycket bra i kärnan. Han var lite väl het för uppgiften. Och bommade första patronhylsan.

Men han sansade sig ganska snart. Han markerade resterande föremål klockrent. Även spetsvinkeln gick riktigt fint. Jag är mycket nöjd med hans uppträdande i spåret. Jag är förvånad över hur han löser uppgifterna. Det är trots allt inte så många spår vi hunnit med i år på grund av allt snöande? Vi satte oss i bilen och åkte hem. Jag var ordentligt sugen på en kopp kaffe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.