BLOGG: Förena nytta med nöje

Igår kväll var det som vanligt träning i ridhuset. En återkommande punkt sista tiden är som bekant vädret. Alla är ordentligt trötta på vintern nu. Var är våren? Vi var inte så många på plats igår, av olika anledningar. En del jobbar eller måste vara hemma och passa barn. Men den lilla skaran som var på plats fick ett trevligt lydnadspass. Jag började med Ztorm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tränade en hel del svängar i fria följet. Jag har själv tyckt att våra svängar till höger blir lite slarviga. Jag testade lite olika sätt att gå igenom svängarna. Och med mina tränings kamraters kritiska ögon, fick jag till det tillslut.

Jag tenderar att göra en halvhalt i höger svängar av någon anledning. Med lite trixande så kom jag på hur jag undviker detta. Under passets gång började jag känna mig krasslig och hängig. Helt plötsligt började jag frysa.

Men vi fortsatte vidare med krypet, och skallgivning. Men vid detta laget kände jag att vi skulle avstå att köra skyddet denna kväll. Jenns och Gladius har ett nytt tänk på deras träning. Gladius tenderar att frikoppla emellanåt. Han tappar helt enkelt den röda tråden i träningen. Jenns kör mycket korta pass med honom. Där han inte får en chans att frikoppla, och hitta på annat. Jenns låter Gladius ta Time out när detta händer. Han har en portabel hundbur med sig. Där Gladius får tillbringa lite tid, när han inte orkar koncentrera sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det verkar som om att Gladius köper detta. På bara denna korta tid, ser man tendenser att han kan koncentera sig lite längre. Vi får helt enkelt utvärdera om detta håller på sikt. Det är i allafall intressant!

Tove och Pärlan körde en hel del fritt följ. Det ser som vanligt väldigt vackert ut. Pärlan är hyper snabb i reaktionen. Hur än Tove provocerar henne är hon med. När alla kände sig klara med sitt lydnadspass.

Så fortsatte vi med att titta närmare på Pärlan och munkorgen. Hon har svårt att gå med korgen på sig. Vi ändrade lite i upplägget. Och det verkade som om vi hittade ett system som skulle kunna passa Pärlan. Även detta är något som vi får moderera och ha under uppsikt framöver. Men de sista övningarna de körde i munkorgen gick bra. Tove körde lydnad med korgen på, och belönade i från sig med en boll. Då verkar det som om att Pärlan glömmer bort att hon har korgen på sig. Det är en bra början.

Nu tänkte jag åka ut och förena nytta med nöje. Jag ska ut och testa två stycken spår som vi ska ha till Höör Bk spårtävling den 6-7 april. Jag är inte riktigt säker på att vi kan få in dessa spår som det är tänkt. Så det är bara att klä på sig och testa. Dessutom får Ztorm en trevlig promenad i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.